5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya'da hububatta kalite yeniden yakalandı

Tarım İl Müdürü İbrahim Doster, bakanlık düzeyinde başlatılan çalışmalarla 1 milyon 925 bin dekar hububat sahasında ilaçlı mücadele yapıldığını ve Konya çiftçisinin bu yıl süne emgisiz, bol verimli ve kaliteli ürün elde ettiğini söyledi.

Süneyle savaşın başarılı bir şekilde yapıldığını ifade eden Doster, hububat üreticisinin ilaçlı mücadeleye geçen yıllara göre daha istekli olduğunu, günde yaklaşık 150-200 bin dekar alanın yer aletleriyle ilaçlandığını bildirdi. Bu yıl süneyle mücadelede 28 ton ilacın 1 milyon 925 bin dekar sahada kullanıldığını belirten Doster, "Ülkemizin ve Konya’nın stratejik zararlısı konumundaki süneye karşı başlattığımız savaşı, ekiplerimizle ve donanımızla, üreticimizin de katılımıyla başarılı bir şekilde tamamladık Mücadele boyunca çiftçimizin ihtiyaç duyduğu ilaç ve alet temini konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bakanlık, İl Müdürlüğü, tarım kuruluşları ve çiftçimizin de gayretiyle süne savaşında başarılı olduğumuza inanıyorum. Böylece, çiftçilerimiz süne emgisiz, bol verimli ve kaliteli ürün elde etti" dedi.

Türkiye’de süne mücadelesinde en başarılı bölge seçilen Konya, yeniden Türkiye’nin tahıl ambarı unvanını kazanmış oldu. Buğdayda süne zararlısı önlenerek birinci sınıf ekmeklik kalite yakalandı. Geçen yıl 200 trilyon liralık buğday ithal eden un sanayicisi ise gözünü yerli buğdaya çevirdi. Yetkililer, 200 bin liralık bir ekmekte 50 bin liranın döviz olarak yurt dışına gitmesinin de önlendiğini kaydetti. Rekoltenin ise yüzde 20 oranında arttığı öğrenildi.

iha-konya
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 12:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?