5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya'da ibret alınacak sergi...

Açılışı Ankara’da yapılan ve Türkiye gezi startı bugün Konya’dan verilen "Trafik Kazalarında Kaybettiğimiz Değerler ve Trafik Kazaları" konulu gezici sergi TIR’ının açılışı yapıldı. Konya Fuar Alanı önünde gezici serginin açılışını yapan Konya Valisi Ahmet Kayhan, birçok değerin kazalarda yok olduğunu, sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. TIR’ın açılışına, aralarında Emniyet Müdürü M. Salih Tuzcu ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı’nın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


81 il ve birçok ilçeye gidecek olan gezici sergi TIR’ı hakkında bilgi veren TŞOF Basın Yayın Sorumlusu Hasan Kaplan, 2004 yılının Trafik Yılı ilan edildiğini belirterek, "Trafiğin önemini bildiğimiz için böyle bir çalışma yaptık. Burada trafikte ölen insanları aşağı yukarı hepimiz tanıyoruz. Biz bu kazalarda yaşamını kaybedenlerin fotoğraflarını biraraya toplayarak, daha çarpıcı olmasını istedik. Trafik, ülkemizin yakıcı ve can alıcı konularından biri. Türkiye’de her 10 yılda meydana gelen trafik kazalarında bir Kırşehir, Çankırı yok oluyor. Yani 50-60 bin insanımız yok oluyor. Bu sadece kaza anında kayıtlara geçen bölümü. Bunun dışında bir de hastanede ölenler var. Trafik kazaları olmaması için sürücülerimizi bilinçlendirmeliyiz ve bunun için çalışıyoruz" dedi.

Konya’dan başlayan ve 6 ay boyunca tüm Türkiye’yi dolaşacak olan sergi TIR’ında, trafik kazasında hayatını kaybeden eski bakanlardan Adnan Kahveci, Vali Recep Yazıcıoğlu, eski futbolcu Metin Oktay, Türkiye Gazetesi muhabiri Ahsen Çetiner, şarkıcı Ajlan Büyükburç ile Kerim Tekin, Konyaspor Teknik Direktörü Tevfik Lav gibi çok sayıda ünlü ismin fotoğrafı da yer alıyor. Sergi TIR’ı Konya’dan yarın hareket ederek, Antalya’ya gidecek.

iha-konya
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 17:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?