6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya’da IMF protestosu

KONYA’da DİSK, KESK ve ÖDP üyeleri tarafından IMF protesto edildi. Protestocuların bazılarının, IMF aleyhine yazdıkları sloganlar ile IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın fotoğraflarını ayakkabılarının tabanına yapıştıran protestocular, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

DİSK, KESK ve ÖDP üyeleri, İstanbul’da düzenlenen Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) 2009 Yılı Guvernörler Toplantısı’nı protesto etti. Zafer Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup, IMF ve Dünya Bankası aleyhine slogan atarak, protesto gösterisinde bulundu. Protestocuların bazılarının, IMF aleyhine yazdıkları ‘IMF’ye atacak pabucumuz çok’, ‘IMF defol, bu ülke, bu halk, satılık değil’, ‘Kahrolsun IMF, işbirlikçi AKP’, ‘Ayakkabı bizim, ülkemizde IMF’yi istemiyoruz’ sloganları attı. Göstericilerin IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın fotoğraflarını ayakkabılarının tabanına yapıştırmaları ve ayakkabıları ellerinde tutmaları dikkat çekti.
DİSK Konya İl Temsilcisi Ali Özçelik, “Küresel sermaye, krizi nasıl en ucuz yoldan atlatacağını tartışmak, yeni taktikler, stratejiler oluşturmak için İstanbul’da buluşuyor. Hükümet, İstanbul Valilliği ve Belediyesi aylardır, bu toplantı için hummalı bir faaliyet içinde. Toplantının yapılacağı bölgeler yeniden asfaltlanıyor, temizleniyor, yeniden donatılıyor. Amaç milyonlarca yoksul emekçinin sefalete mahkum edildiği İstanbul’u küresel bir kent olarak pazarlamak, IMF’ye şirin görünmek” dedi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 20:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?