4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da 'Kaçırma' cinayeti davası

Konya'da kardeşleriyle kaldığı eve gelerek kendisini kaçırmaya çalışan babasının eski çobanını tabanca ile vurarak öldüren 19 yaşındaki Zeynep E. 24 yıl hapis cezasıyla yargılanmaya başlandı. 

28 Ekim 2006 tarihinde meydana gelen kaçırma cinayeti davası bugün Konya Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya Sanık Zeynep E, müşteki Cennet ve Adem Çakır, tarafların yakınları ve her iki tarafında avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianameye göre, Zeynep E, TCK'nın 353. maddesi gereğince 24 yıl hapis cezası ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından yargılanmaya başladı. Mahkemede yaşadıklarını baştan sona anlatan sanık Zeynep E, "2000 yılında Mustafa Çakır, babamın çobanı olarak Karapınar'daki yaylada çalışmaya başladı.

 Ben o zaman 13 yaşındaydım. 1 yıl çalıştıktan sonra Mustafa Çakır'ın çobanlık işi bitti. Ben biri kız, biri erkek iki kardeşimin okulu için merkez Karatay İlçesi'nde babamın aldığı eve yerleştim. Burada 6 yıl boyunca Mustafa Çakır tarafından rahatsız edildim. 

Sürekli telefon açıyordu, bana göz koymuş. 'Seni kaçıracağım, aksi takdirde ailene zarar veririm, seni ikinci eşim yapacağım" şeklinde tehditler ediyordu. Benim kesinlikle hiç bir ilişkim olmadı, zaman zaman kızıp beni arama diye telefonlarına bakıyordum. Ben her ihtimale karşı Karapınar'da bir arkadaşımdan tabanca temin ettim. Tabancamı doldurdum, mermiyi ağzına verdim ve emniyetini açık bırakarak giydiğim kot pantolon sayesinde belime sokdum. Silahla her zaman belimde bekliyordum. Mustafa Çakır geceleri gelir diye kapının arkasına sandalye koyuyor, kapı açıldığında sandalyenin düşmesiyle oluşacak takırdıdan uyanırım diye düşünüyordum. Olaydan bir kaç gün önce balkonda çamaşır sererken, onu gördüm ve iyice tedirgin oldum. Olay günü, kapının zili çaldı. Ben kapının deliğinden baktım kimse görünmüyordu. Komşumuz zili çaldı diyerek kapıyı açtığımda karşımda elinde silahla Mustafa Çakır'ı gördüm. Kolumdan tuttu, beni çekiyordu, o arada belimden çektiğim tabanca ile ateş etmeye başladım. Şarjörümde 7 mermi vardı, 6'sını kullandım. Daha sonra 6 mermi daha şarjöre yerleştirdim. Çünkü Mustafa Çakır, bana 'seni 5-6 kişiyle gelip kaçıracağım' diyordu ben de gelirler diye şarjorümü tekrar doldurmuştum. Önce komşularımız geldi, daha sonra da polis" dedi.
Zeynep E'nin öldürdüğü Mustafa Çakır'ın eşi Cennet Çakır, "Eşimi ben 2000 yılında Zeynep'le samanlıkta çırılçıplak yakaladım. O zaman Zeynep'in ailesine durumu anlattım. Eşimle, Zeynep sürekli telefonlarda konuşuyorlardı. Ne konuştuklarını ve kimin aradığını bilmiyordum. Kızıyordum ama bisey yapamadım" diye ifade verdi. Mustafa Çakır'ın kardeşi Adem Çakır ise, "Abim ölmeden önce bana 2000 yılında Zeynep'le ilişkiye girdiğini ve yaşının küçük olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Zeynep'in babasıyla konuştuğunu ve 5 yıl sonra kendisiyle evlendireceğini söylemişti. Ben sadece bu kadar biliyorum. Doğru ne ise çıksın ortaya, ben hem ölen abime, hem de diğerlerine kızıyorum" şeklinde konuştu.
Zeynep'in babası Sabit E. ise, kızının kendisine 3 ay önce Mustafa Çakır'ın rahatsız ettiğini söylediğini, bu sebeple bir kez eski çobanını aradığını ve kızını rahatsız etmemesini söylediğini ifade etti. Öte yandan duruşmada dinlenen ve olayı gören Zeynep'in kardeşleri 17 yaşındaki S.E. ile 13 yaşındaki B.E. ifadesinde şunları söyledi:
"Biz yan odada bir yerlere gitmek için hazırlık yapıyorduk. O arada evin koridorunda bir gürültü geldi. Kapıyı açtığımızda ölen şahıs ablamıza silah doğrultmuş ve kolundan çekiyordu. Ablamızda belindeki silahı çekerek ateş etmeye başladı. Olayın şokuyla bu kadar hatırlıyoruz."
Duruşmada müvekkilini savunan Zeynep E'nin avukatı Hasip Şenalp de, "Zeynep aldığı tehditler nedeniyle panikte olduğu gibi ne yapacağını bilmemektedir. Olayı ailesine ve savcılığa bildirmemesinin sebebi ailenin işin içine karışmasını istememesidir. Tehdit ve kaçırma iddialarının bu kadar olduğunu duyan ailesi maktülle kendileri olayı çözerdi. Bu işi Zeynep'e bırakmazlardı. Olay, maktülün, Zeynep'in yaşadığı eve gelerek silah çekip kaçırmak istediği bir sırada yaşanmış ve tamamen savunma amaçladır. Bu nedenle müvekkilimin uygun görülen şartlarda tahliyesini talep ediyorum" dedi.
Cumhuriyet Savcısı, suçun önemine binaen tutuklu Zeynep E'nin tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluk halinin devamına karar vererek, bir dahaki duruşmada yeni tanıkların dinlenmesine ve karar verilme aşamasına gelinmesi nedeniyle esasa ilişkin savunmaların hazırlanması için duruşmayı erteledi.
Olayın geçmişi, 28 Ekim 2006 tarihinde merkez Karatay İlçesi Babı Aksaray Mahallesi Cevizaltı Caddesi Ertürk Apartmanı No 13'de meydana gelmiş, iki kardeşiyle ikamet eden Zeynep E, evine kendisini elinde tabanca ile zorla kaçırmaya çalışan eski çobanları Mustafa Çakır'ı 6 el ateş ederek öldürmüştü.
İha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 15:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?