4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da köpek katliamı!

KONYA'da Akşehir İlçesi'ne bağlı Cankurtaran Köyü yakınlarında, yaklaşık 30 köpeğin avtüfeği ile vurularak öldürülmesi ve yol kenarına atılması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Köylünün tepkisi üzerine gece işmakinesiyle köpekler toprağa gömüldü. Vatandaşlar, dere yatağına gömülen köpek ölülelerinden sulama yapılan tarla ve bahçelere mikrop yayılacağını iddia etti.
Cankurtaran Köyü yakınında dere yatağına, salı günü sayıları 30'u bulan köpeğin avtüfeği ile vurularak bırakılması vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Köpeklerin bazılarının henüz ölmeden buraya atıldığını ve can çekişerek yağan kar altında öldüklerini söyleyen Köy Azası Recep Uyar, " Buraya köpekleri kimin attığını bilmiyoruz. Gazetecilere haber verince çarşamba gecesi bir iş makinesi gelerek köpekleri dere yatağında toprağa gömdü. Burada organik tarım yapıyoruz. Bahar geldiğinde kar suları eridiği zaman buradaki leşlerden çıkacak mikroplar bahçelerimize tarlalarımıza gelecek ve ürünümüze zarar verecek. İnsan sağlığı olumsuz etkilenecek." dedi.

Köylüler, Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Bağkonak Beldesi'nin köye sınır olduğunu ve bu belediyeye ait iş makinelerini çobanların olay yeri yakınlarında gördüğünü iddia etti. Bağkonak Belediyesi yetkilileri ise olay ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi. Vatandaşlar, köpek leşlerinin dere yatağından alınmasını ve daha uygun bir yere gömülmesini istedi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

 

DHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 14:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?