4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da lale devri

Konya Büyükşehir Belediyesi, kenti diktiği 2 milyon 500 bin lale ve mevsimlik çiçekle süslerken vatandaşlara da bu çalışmalara ortak olması için lale soğanı dağıttı.

250 bin lale soğanının dağıtımı için Alaaddin Tepesi'nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı. Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fevzi Günüç'ün lalenin anlam ve tarihini belirten konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gelenekselleştirmeye çalıştıkları lale soğanı dağıtımları ile kente ayrı bir güzellik katmaya çalıştıklarını söyledi.

Alaaddin Tepesi'ne geçen yıl dikilen lale soğanlarının nisan ayında açtığını ve şehrin değişik bölgelerinden laleleri görmek için vatandaşların bu alana geldiğini belirten Başkan Akyürek, "Alaaddin Tepesi artık bir botanik bahçesi olacak, çabamız bu yönde. 'Çiçek gibi Konya' sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin güzelleşmesini birlikte gerçekleştirelim. Konya'nın bu güzelliklere ihtiyacı var çünkü değerli bir kent. Yeni lale dönemi 2008 yılının Mart-Nisan ayında şehrimize yeni bir güzellik katacak" dedi.

Bazı vatandaşlara lale soğanı dağıtan Başkan Akyürek, beraberindekilerle birlikte lale soğanı dikti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda ücretsiz olarak lale soğanı dağıtıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 14:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?