5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya'da pancar üreticisine ürün bedelleri dağıtılıyor

Konya Şeker Fabrikası, şeker pancarı üreticisine yarından itibaren 86 trilyon lira tutarındaki pancar bedellerini dağıtmaya başlıyor.
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, dağıtılacak ödemeyle birlikte çiftçilere bu yıl dağıtılan toplam pancar bedelinin 161 trilyon liraya ulaşmış olacağını söyledi. Konya Şeker Fabrikası tarafından sezon içeresinde üreticilere toplam 77 trilyon lira nakdi ve ayni avans ödemesi yapıldığını belirten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, "Devlete ait şeker fabrikaları şu ana kadar pancar bedellerinin ödenmesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken sözleşme gereği nisan ayı sonunda yapılması gereken ödemeleri erkene alan Konya Şeker Fabrikası bir ilke daha imza atmış oldu" dedi.
Konya Şeker Fabrikası olarak başarılı bir kampanya dönemi yaşadıklarını kaydeden Recep Konuk, "7 ay önce temelini attığımız 120 milyon dolarlık Türkiye'nin en büyük ve Dünya'nın en modern şeker fabrikası olan Çumra Şeker Fabrikası yatırımımıza olanca hızıyla ve aksaklık olmadan devam ettik. Üreticilerimize 75 trilyon lira avans desteği vererek onların rahat bir ekim yılı geçirmesini sağladık. Son olarak da çiftçilerimize pancar bedellerini erken ödeyerek onlara verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin onur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.
KONYA - İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2004 Pazartesi 00:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?