6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'da 'Şiddet Şehitleri Kadınları' sergisi

Konya’da Şefkat-Der Kadın Sığınma Evi’nde kalan kadınlar, şiddete maruz kalarak ölen kadın ve genç kızların fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açtı.

"Şiddet Şehitleri Kadınlar" adı verilen sergide, 2003 yılında öldürülen kadın ve genç kızların gazetelerden kesilmiş haberleri ve fotoğrafları sergileniyor.

Şefkat Kapısı Kimsesizleri, Güçsüzleri, Barınmasızları ve Zor Durumdakileri Koruma Derneği (Şefkat-Der) Başkanı Hayrettin Bulan, Türkiye’nin şiddete maruz kalarak ölen kadın sayısında Avrupa’da birinci olduğunu söyledi.

2003 yılında Türkiye’de bin kadının öldüğünü hatırlatan Hayrettin Bulan, "Yılbaşının yaklaştığı bugünde, 2003 yılı ile ilgili olarak Türkiye’de katledilen kadınların, burada şiddet şehitleri sergisini açmış bulunuyoruz. Bu nedenle öldürülen kadınlara, kızlara biz şiddet şehidi diyoruz. Bu tabirin Türkiye’ye yerleşmesi lazım. Özellikle sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan hanımla birlikte, Devlet Bakanı Güldan Akşit’in, milletvekillerinin ve herkesin katledilen bu kadınları görmesi için şiddet şehidi sergimize alenen davet ediyoruz, yazılı olarak ta davet edeceğiz" dedi.
Sığınma evinde kalan kadınlardan Hilal Ertok ve Bahriye Bülbül, sergiye mutlaka Emine Erdoğan’ın gelmesini istediklerini ve serginin Emine Erdoğan gelinceye kadar açık kalacağını söylediler.

Eşinden 6 yıl boyunca şiddet gördüğünü söyleyen Nevin Kutay ise başından geçenleri anlattı. Çocuklarıyla birlikte eşinin kendisine elektrik vermeye çalıştığını ileri süren Kutay, "Buraya alınmasaydım belki ben de şiddet şehidi olacaktım" dedi.

Serginin, 2004 yılı sonuna kadar açık kalacağı bildirildi.

KONYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şennur gülşen IP: 88.229.67.xxx Tarih : 16.01.2008 01:46:46

Siteyi okudukça içim parçalandı,bu kadınların suçu ne?Türkiyede kadın olmakmı?Anlamıyorum bunu hiç bir kadın hakketmiyor,bir an önce genelevde canı yanan kadınlara yardım etmeliyiz,bu dünyada mutlu olmak onlarında hakkı,millet olarak birleşip,bu kadınları korumaya almalıyız,artık bu saatten sonra ne denilir bilemiyorum,yorum yapmak güç,çaresiz olupta onlara ulaşamamak çok kötü