6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'da 'Son Yol 155' operasyonu

Konya polisi tarafından dolandırıcılık yöntemiyle İzmir, Kocaeli, Denizli ve Konya'dan elde ettikleri 500 bin YTL değerindeki malı satan şebekeye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 8 kişi gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılıktan sabıkalı bazı kişilerin piyasa fiyatının altında madeni yağ sattıklarını belirleyince araştırmalara başlattı. Polis ekipleri, madeni yağların Kocaeli'nden Diyarbakır'a gönderilmek üzere yola çıkan nakliye kamyonuyla Konya'ya getirildiğini belirledi.

Bunun üzerine örgüt lideri olduğu belirlenen dolandırıcılıktan sabıkalı kamyon sahibi Orhan K. (44) ile kamyonu bulunan Mevlüt Y. (27) takibe alındı. 2 ay süren çalışmaların ardından İzmir, Denizli ve Konya'nın Çumra, Beyşehir ile Ilgın ilçelerinden adrese teslim etmek üzere iki şüpheli tarafından alınan arpa, buğday, yumurta, patates ve alüminyum parçalarının Konya'da bir ambara indirilerek satışa sunulmasıyla operasyon başlatıldı.

"Son Yol 155" adı verilen operasyonda Orhan K., Mevlüt Y., Necmi B. (34), Hacı Ç. (47), Hasan Fatih Ç. (24), Mahmut K. (57), Ümit T. (27) ve Sami Ö.(29) yakalandı.
Gözaltına alınan 8 şüpheli Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanırken, evlerinde de arama yapıldı. Şüphelilerin evlerinde sahte plaka, ruhsat, ehliyet, kimlik, çok sayıda mühür, 2 adet tabanca ve sahte irsaliyeler ele geçirildi. İnternette üzerinden satılan kamyonlarının benzerlerinin plakalarını kopyalayan şüphelilerin, ruhsat hazırladıktan sonra nakliye sırası bekleyerek yükledikleri malları Konya'ya getirerek sattıkları belirlendi.

Sorgu ve işlemleri tamamlanan 8 şüpheli, "menfaat temin etmek için suç örgütü kurmak", "nitelikli dolandırıcılık", "resmi evraklarda sahtecilik" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcılıktan elde ettikleri paralarla birbirlerini de dolandırdıkları öğrenilen 8 şüphelinin, İzmir, Kocaeli, Denizli ve Konya'da nakliyecilik yöntemiyle ele geçirdikleri malları 500 bin YTL'ye sattıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin ifadelerine başvuran polis ekipleri, madeni yağları 100 bin YTL'ye satan grubun bir kaç üyesinin, malı '80 bin YTL'ye sattık' diyerek, 20 bin YTL'yi paylaştıkları belirtildi.

Çetenin başka üyelerinin de diğer malların satışının ardından aynı yöntemi kullanarak birbirlerini dolandırdıkları belirlendi. Yakalanan 8 şüphelinin ilk vurgunlarını gerçekleştirdikten sonra bazı otellerde hayat kadınlarıyla birlikte oldukları kaydedildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nün nezarethanesinde tutulan 8 şüphelinin ahlak bürosu ekiplerinin yaptığı fuhuş operasyonunda gözaltına alınan hayat kadınlarıyla daha önce birlikte olduğu ortaya çıktı. Dolandırıcılar birlikte oldukları hayat kadınlarıyla bu kez nezarethanede karşılaştığı öğrenildi.

Konya Ahlak Büro Amirliği ekiplerini geçtiğimiz pazar günü fuhuş operasyonu yapmış ve operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 9'u bayan 22 kişi dün çıkartıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 12:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?