5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya'da Taylandlı kadın telefonla Müslüman oldu

İl Müftülüğü’ne Müslüman olmak için başvuran 43 yaşındaki Naruman Janho-Manee isimli kadın, Tayland dilini bilen bir tercüman bulunamayınca, Tayland’da iş yaptığı Uğur Gürbüz isminde bir Türk vatandaşının vesilesiyle Müslüman oldu.

 Ülkesi Tayland’da gümüş işletmeciliği ile uğraşan Naruman Janho-Manee, iş çevresinden etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini ifade etti. Daha önceden Budist olan Naruman isimli kadına İslam’ın ve imanın şartlarını teker teker telefondaki tercüman aracılığıyla bildiren İl Müftüsü Mehmet Yavuz, 43 yaşındaki Taylandlı kadının şartları kabul etmesi üzerine Kelime-i Şahadet’i tekrarlattı. Daha sonra ihtida belgesini imzalayan Yavuz, belgeyi Naruman Janho-Manee’ye teslim etti. Manee, Müslüman olduktan sonra Ayşe ismini aldı. Törenin ardından Kuran-ı-Kerim okundu.

Böyle bir olayla ilk defa karşılaştığını belirten İl Müftüsü Mehmet Yavuz, "Gerçekten Müslüman olmak isteyip, istemediğini ve eğer istediyse bunun nedenini sormak zorundaydık. Tercüman bulamayınca böyle bir yola başvurduk" dedi. Yavuz, böyle bir olay sonucunda ihtida belgesini verdiği için çok mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

iha-konya
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 17:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?