4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da teröre lanet yağıyor

Hakkari'de düzenlenen hain saldırıda 12 askerimizin şehit edilmesinin ardından Konya'da yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları sokağa akın etti.

Gece geç saatlere kadar teröre lanet yağdıran Konyalılar oluşturdukları araç konvoylarıyla birçok caddeyi trafiğe kapattı. Yurtta kalan kız öğrencilerde balkonlara çıkarak terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar attı. Hakkari'deki hain saldırıda 12 askerin şehit edilmesinin ardından kadınından çocuğuna her yaştan tüm Konyalılar sokağa dökülerek teröre lanet yağdırdı.

Şehir genelinde guruplar halinde toplanan yüzlerce vatandaş, Türk bayrakları açarak terör örgütü aleyhinde çeşitli sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Yurtta kalan üniversiteli kız öğrenciler, balkonlardan salladıkları bayraklarla terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar attı.

Çevredeki vatandaşların da alkışlarla destek verdiği kız öğrenciler, dakikalarca süren sloganlarla terörü lanetledi. Nalçacı Caddesinde toplanan 150 kadar üniversite öğrencisi de İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Ankara Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Burada caddeyi trafiğe kapatan öğrenciler saygı duruşundan sonra, yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak teröre lanet yağdıran gençlere, araçlarıyla geçen vatandaşlarda korna çalarak katıldı. Son olarak Konya Askeri Şehitliği önünde toplanan onlarca vatandaş, araçlarıyla caddeyi trafiğe kapatarak şehit olan askerler için dua okudu.

Halen terörle mücadele eden askerler için de dua eden vatandaşlar, Şehitlik önünde İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra araçlarına binerek konvoy oluşturdu. Korna çalarak şehirde tur atan konvoya evlerinde bulunan vatandaşlarda ışıklarını söndürüp yakarak destek verdi. Geç saatlere kadar süren teröre lanet konvoyu olaysız bir şekildi sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 10:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim IP: 85.110.148.xxx Tarih : 22.10.2007 22:53:11

Bu yürüyüşler gerekirse Iraka kadar sürecek.Yeter ki birileri onay versin Konya halkı bu üzücü olaydan çok etkilendi ve artık sabırlarının kalmadığını bugünkü yürüyüşte gösterdiler.