6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'da trafik kazası: 3 yaralı

Konya'da üst geçitte seyir halindeki otomobile çarpan alkollü sürücünün kullandığı kamyonet, demir korkulukları parçalayıp köprüden caddeye uçtu.

Hurdaya dönen kamyonetten hafif yaralı olarak kurtulan ve olay yerinden kaçan sürücü ile 2 arkadaşı, bindikleri başka bir otomobille hastaneye gitmek yerine tekrar kaza yerine gelince polis tarafından yakalandı.

Kaza, gece saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Beyşehir çevre yolu ile İstanbul yolunu bağlayan Sanayi Kavşağı Üst Geçidi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Beyşehir çevre yolundan İstanbul istikametine seyir eden A.B. (31) idaresindeki 42 KH 550 plakalı kamyonet, süratli girdiği üst geçitte aynı yönde seyir halindeki S.K. (33) yönetimindeki 42 SG 554 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle yoldan çıkan kamyonet, köprü korkuluklarını parçalayarak yaklaşık 10 metre yükseklikteki köprüden araçların yoğun olarak geçtiği caddeye düştü.

Kaza sırasında caddeden araç geçmemesi olası başka kazaları önledi. Kamyonet sürücüsü A.B. ile 2 arkadaşı, hurdaya dönen kamyonetten kendi çabalarıyla çıktıktan sonra olay yerinden kaçtı. İtfaiye, duman yükselen kamyonette yangın çıkma ihtimaline karşın soğutma çalışması yaptı.

Kazadan sonra sürücü ile 2 arkadaşının Eski Sanayi Sitesi'ne kaçtıkları ve 42 HK 266 plakalı bir araca bindikleri ihbarını alan polis, bölgede araştırma başlattı. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan kamyonet sürücü ile 2 arkadaşı, bindikleri başka bir otomobille hastaneye gitmek yerine araçlarını merak edip kaza yerine gelince polisler tarafından yakalandı.

Belirtilen plakalı otomobili olay yerinden geçerken durduran polis, kamyonet sürücüsü ile arkadaşlarını otomobilden aşağıya indirdi. Yaralanan sürücü A.B. ve arkadaşları, olay yerine çağırılan ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kamyonet sürücüsünün yapılan alkol muayenesinde 230 promil alkollü olduğu belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 17:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?