4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da traktör satışı arttı

Çiftçilerin vazgeçilmezleri arasında yer alan traktörlerin alım-satımında, son dönemde başlatılan cazip kampanyalar nedeniyle canlanma yaşandığı bildirildi. 

Beyşehir kent merkezinde sıfır kilometre ve ikinci el traktör alım-satımı yapan Bünyamin Kaynacı, ekonomik durumunu düzelten çiftçinin artık eski traktörünü kullanmak yerine, satarak yenisiyle değiştirdiğini belirtti. Özellikle son zamanlarda başlatılan cazip ödeme ve uzun vadeli kampanyaların her türlü konfora sahip lüks traktörlere olan ilgiyi artırdığını bildiren Kaynacı, "Kabinli, klimalı ve hidrolik direksiyonlu olarak üretilen son model traktörlere 4-5 yıl gibi uzun vadeler ve cazip koşullar sunduğumuzdan, çiftçiler artık eskisini satıp yenisini alıyor. Sıfırını alamayan çiftçiler ise eski model traktörü almaya devam ediyor. Son model traktörlere ilginin artması ve çiftçinin eski traktörünü elden çıkarmak istemesi nedeniyle bunları artık satmakta da zorlanıyoruz" diye konuştu. 

Eski model bir traktörün temiz kullanılıp kullanılmadığına ve modeline göre 7 bin ile 25 bin YTL arasında satıldığını belirten Kaynacı, yeni traktörlerde ise bu fiyatların 29.5 bin YTL'den başladığını ve teknik kapasitesiyle konfor durumuna göre 100 bin YTL'ye kadar çıktığını da sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 13:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin öz IP: 194.27.38.xxx Tarih : 14.02.2007 11:15:00
haberinizi okudum.ankarada bende traktöt alım satımı ile uğraşıyorum.sıfır traktörü banka kredisi ile alan köylü şu anda çok büyuk zararda.peşin 100000 ytl olan bir traktörü yaklaşık 130000ytl olacak şekilde seneden seneye ödemeli olarak aldı.bu alanlarında büyük çoğunluğu tarlası ve geliri az olan gösteriş için alan kişilerdi.şimdi traktörlerini satıp borçlarını ödeseler ancak traktörleri 60000ytl yapıyor. bu aşamada olupta traktorunu,tarlasını satan çok çiftçi kardeşimiz var.lütfen herkes hesabını iyi yapsın ve ayağını yorganına göre uzatsın...