4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da ücretsiz ayakkabıcılık kursu

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, KTO'nun Ayakkabıcılar Odası ile ortak çalışması olan Düzey 2 Kalkınma Programı çerçevesinde hazırlanan ve kabul edilen AB Hibe Projesi'ni uygulamaya koyduklarını ve proje dahilindeki “Ayakkabıcılık Eğitim Merkezi”ni hizmete açtıklarını söyledi. 

Ayakkabı sanayiinde sahip olunan avantajlara rağmen, küçük atölye tipi üretim biçiminin hakim olması, kalifiye olmayan işgücü, ayakkabı yan sanayi girdilerinde standartın oluşmaması ve kalite eksikliği gibi yapısal sorunlar nedeniyle ihracat potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğini ifade eden Üzülmez, “Odamız, sektörün sorunlarına çözüm önerileri üretmek, sektörü rahatlatacak tedbirleri almak üzere önemli çalışmalar yapmış ve yapmaya devam etmektedir. 2005 yılında başlattığımız ve 2006 yılının ortalarında sonuçlandırdığımız ayakkabıcılık sektörü sorunları, sorunların tespiti ve çözüm önerilerine yönelik sektörel istişare toplantıları neticesinde hazırladığımız 'Ayakkabıcılık Sektör Analizi' raporu bizlere bu sektörün öncelikle sektör yetkilileri tarafından da teyit edilen çok ciddi eğitim sorunu olduğunu ortaya koymuştur. Bizler de Konya Ticaret Odası olarak AB Düzey 2 Kalkınma Programı çerçevesinde üyelerimizin bu isteklerini de dikkate alarak, Konya Ayakkabıcılar Odası ile birlikte Ayakkabıcılık Eğitim Merkezi'nin kurulmasına ilişkin proje hazırladık. 1 Aralık 2006 tarihi itibari ile projenin uygulamaya konuldu. Toplam bütçesi 140 bin euro olan bu projemizin 126 bin eurosu AB hibesi olarak alınmıştır. Proje, Konya ve çevresinde, ayakkabıcılık sektöründe faaliyet gösteren özel sektör işletmeleri ve çalışanları ile ikamet eden vasıfsız işsizleri kapsamaktadır” dedi. 

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan proje ortağı Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman da, sektörün rekabette yaşadığı problemin ana kaynağının eğitim eksikliği olduğunu ve eksikliğin de bu proje ile giderilmesinin hedeflendiğini belirterek, "Ayakkabıcılık, Konyamızın ülke genelinde önde olduğu sektörlerden. Sektörümüzün daha da geliştirilmesi ve üretim kalitesinin artırılması ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir. Bu bağlamda kurslarımızın sektöre büyük faydası olacağı kanısındayım” şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 17:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?