5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya'da Üniversite sanayi işbirliği


Konya’nın gelişimi için üniversite olarak sanayi çevreleri ile yakın temasa geçerek işbirliği arttırmaya çalıştıklarını kaydeden Muazzez Çelik Karakaya, Konya sanayiinin ve gerektiğinde ülke sanayiinin ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, Ar-ge ve danışmanlık hizmetlerinin tam olarak verilebilmesi için altyapı sorunlarının tamamlanması gerektiğini dile getirdi.


Karakaya, üniversite-sanayi yakınlaşması amacıyla, sanayicilerin haftanın belirli günlerinde üniversite öğrencilerine iş tecrübelerini anlatacakları bir ortam oluşturduklarını belirtti.


MÜSİAD’ın her zaman üniversitenin yanında olduğunu kaydeden MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ziya Özboyacı, işbirliği geliştirmenin önemine dikkat çekerek, "Biz yıllardır kentsel kalkınmanın kolektif olarak yapılacağını ifade ettik. Üniversite ile sanayiin birlikte hareket etmesi doğal bir zorunluluktur. Yetişmiş teknik eleman, sanayimizin en önemli ihtiyaçlarından birisidir. Bu doğrultuda sanayici ne istiyor, üniversite ne sağlıyor, nasıl eğitiyor. Bunların karşılıklı olarak görüşülmesi ve ihtiyaçların tespit edilmesi gerekmektedir. Dekanımızın bu ziyareti de, konunun önemini pekiştirmiştir. Gerek üniversitemizin altyapı sorunları ve gerekse üniversitenin sanayiye entegrasyonu için ortak projeler geliştirmeliyiz. MÜSİAD olarak her türlü yapıcı girişime açığız. Üniversiteye gidip öğrencilerle kaynaşmak bizim için de gurur verici bir faaliyet olur" dedi.

Kenthaber-Konya
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 10:52:23
Güncelleme :11 Ağustos 2004 Çarşamba 15:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?