4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da vahşi cinayet çözüldü

Konya'da dün evinde ölü bulunan kadının, bir tanıdığı tarafından kolundaki 5 bilezik, 3 künye ve 1 altın kol saatini almak için yaklaşık 1 saat boyunca başına sopa ve spor yapılırken kullanılan ağırlıkla (dambıl) vurulduktan sonra boğazı kesilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Dün akşam gelen ihbar üzerine harekete geçen Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Akif Mahallesi'ndeki Lale Yaylacı'nın, evinde başına sert bir cisimle vurulduktan sonra boğazı kesilerek öldürülmüş cesediyle karşılaştı. Bunun üzerine evdeki eşyalar üzerinde ipucu aramaya başlayan ekipler, oturma odasında yerde kahvaltı sofrasının olduğunu gördü.
Ekipler, sofrada 2 çay kaşığı bulunmasına rağmen, bardakların olmadığını fark etti.

Konya'da memur olarak çalışan eşi Dündar Yaylacı'nın sabah birlikte kahvaltı yapmadıklarını söylemesi üzerine polis, Lale Yaylacı'nın tanıdığı bir kişi tarafından öldürüldüğü olasılığını değerlendirdi. Polis, bir temizlik ürünleri tanıtım firmasında çalışan Lale Yaylacı'nın eve gelmesi muhtemel 35 yakın akraba ve arkadaşını incelemeye aldı.

Yapılan araştırma sonucunda Yaylacı ile çocukluk arkadaşı olan ve sık sık evine gelerek oturan, kendisine “Abla” diye hitap eden O.D. (23) üzerinde yoğunlaştı. Polis, evine gittiğinde O.D'nin, futbol oynayacağını söyleyerek evden çıktığını öğrendi. Sabaha karşı saat 03.00'de elinde, içinde eşofman olan bir poşetle birlikte eve gelen O.D. yakalanarak gözaltına aldı. O.D, cinayeti kendisinin işlemediğini belirterek, maça gittiğini öne sürmesi üzerine poşetteki elbiselerinde kan izleri arandı.

Ancak yapılan kısa incelemenin ardından eşofmanın etiketlerinin halen üzerinde olduğunu ve hiç giyilmediğini fark eden polis, O.D'nin sol parmağında da ısırık izine rastladı. İş yerinde üzerine ozon dökülmesi nedeniyle elbiselerini çöpe attığını söyleyen O.D, elbiselerinin nerede olduğunu ispatlayamayınca cinayeti itiraf etmek zorunda kaldı.

KIZ ARKADAŞININ MASRAFLARINI KARŞILAMAK İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

O.D'nin kısa bir süre önce tanıştığı Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Bölümü 2. sınıf öğrencisi kız arkadaşı A.K.B. (21) ile birlikte olay günü sabah Lale Yaylacı'nın evine gittiği öğrenildi.

O.D'nin ifadesinde, birlikte kahvaltı yaptıktan sonra O.D'ye, altınlarını alabilmek için yanında getirdiği ve paltosunun içine gizlediği sopayla vurduğu, daha sonra öldüğünden emin olmak için dambılla vurmaya devam ettiği ve can çekişen Yaylacı'nın boğazını bıçakla kestiğini itiraf ettiği belirtildi.

Zanlının, Yaylacı'nın kolundaki 5 bilezik ile 3 künye ve 1 altın kol saatini aldığı, kız arkadaşı A.K.B'nin de evdeki delilleri yok etmeye çalıştığının anlaşıldığı bildirildi.

O.D'nin kısa bir süre önce tanışarak aşık olduğu A.K.B'nin tüm masraflarını karşılamaya çalıştığı, özellikle arkadaşının kredi kartı borçlarını, taksitle buzdolabı alıp peşin satarak ödemeye çalıştığı belirtildi.

Bunun dışında sevgilisini kırmak istemeyen O.D'nin memleketi Muğla'ya kadar gittiği ticari taksi parasını da kendi cebinden ödediği, kaldığı özel yurdun masrafını da kendisinin karşıladığı öğrenildi.

Dönercilik yaptığı öğrenilen O.D'nin, cinayeti, harcamalarını karşılamaya çalıştığı kız arkadaşı ile birlikte planladığını itiraf ettiği öğrenildi. Çalınan altınların da A.K.B'de bulunduğu bildirildi. Cinayet sırasında kullanılan bıçağı ise yakınlardaki boş bir arazide toprağa gömen O.D'nin, kanlı elbiseleri ve 2 çay bardağını da bir arazide imha ettiği belirtildi.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 12:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?