3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Konya'da vefat bilgileri sanal alemde

Konya Büyükşehir Belediyesi, kentte her gün vefat eden vatandaşların isimlerini resmi internet sitesinden yayınlıyor. Vefat bilgilerine günün her saatinde ulaşan vatandaşlar, vefat eden kişiyle ilgili defin tarihini, cenaze namazının kılınacağı cami ve defin işleminin yapılacağı mezarlık isimlerini öğrenebiliyor. 

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın ortak çalışmasıyla, Konya'da her gün vefat edenlerin isimleri belediyenin resmi web sayfasında yayınlanıyor. Çevre Koruma Daire Başkanlığı'na bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü'nden defin ruhsatı almaya gelen vatandaşlardan alınan bilgilerin anında bilgisayarlara işlenerek, internet üzerinden duyurulmasıyla yapılan hizmet, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. 

10 Temmuz 2006 tarihinden itibaren girilmeye başlanan vefat bilgilerine günün her saatinde ulaşan vatandaşlar, vefat eden kişiyle ilgili defin tarihi, cenaze namazının kılınacağı cami ve defin işleminin yapılacağı mezarlık isimlerini öğrenebiliyor. 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışma sayesinde vefat edenlerin isimlerinin duyurulmasının yanında, şehir merkezinde bir günde kaç kişinin vefat ettiği, yaş ortalamaları ve vefatlarla ilgili çeşitli istatistikler de tutulabiliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 15:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?