4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da yeni uygulama: 'alo doğum ve cenaze buyrun'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Alo Doğum ve Alo Cenaze hizmetleriyle sosyal belediyecilikte yeni bir dönem başlatacaklarını söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı mutat toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Büyükşehir Belediyesi olarak, Alo Doğum ve Alo Cenaze hizmetleriyle de halkın hizmetinde olduklarını kaydetti. Konya'nın tüm ilçe, belde ve köylerine 24 saat hizmet verecek olan Alo Doğum ve Alo Cenaze, 817 yerleşim birimini kapsıyor.
Belediye Meclis Toplantısı'nda, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmetleri arasında, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kurulacak olan Arama Kurtarma Birimi'nin de bulunacağı belirtilerek, alanında uzman personelin görev alacağı birimde dalgıçların da istihdam edileceği kaydedildi. Yardıma muhtaç öğrencilere eğitim yardımı yapılmasının yanı sıra Bosna Hersek Mahallesi'nde itfaiye teşkilatının kurulmasının oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, bazı sokak ve caddelerin isimlerinin değiştirilmesi, 5 yıllık imar programına ek program yapılması, Otogar'da hizmet veren ticari taksilerin ruhsat harçlarının diğer ticari taksilerle aynı seviyeye getirilmesi ve Atatürk Stadyumu'ndaki 1 nolu sahanın Büyükşehir Belediyesi'ne kira yoluyla devrinin gerçekleştirilmesi kararı çıktı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, stadyumun devralınması ile birlikte, amatör spor kulüplerine daha çok destek olabileceklerini kaydetti
iha-konya
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2004 Salı 12:45:39
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 13:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?