5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya'da yılın anneleri Zümrüt Apartamanı'nda evlatlarını kaybeden anneler

Konya’da bir anaokulu, Zümrüt Apartmanı’nda hayatını kaybeden çocukların annelerini, yılın annesi seçti.

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’ne bağlı, Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulamalı Anaokulu tarafından, yılın annelerine ödüllerinin verilmesi için düzenlenen programa, enkazda hayatını kaybeden yaşları 1 ila 6 arasında olan 9 çocuğun annesi katılmazken, sadece yılın annesi seçilenlerden Hülya Belge’nin yerine kardeşi Dudu Çuhadar katıldı.

İhsan Doğramacı Uygulamalı Anaokulu’nun yöneticisi Tülay Şener, hayatını kaybeden çocukların ailelerine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, "Elimizde adresleri olmasına rağmen, Ahmet Zahit ve Muhammed Belge’nin annesi Hülya Belge’nin dışında kimseye ulaşamadık. O da haklı olarak, üzüntüsünden dolayı buraya gelmek istemedi. Biz, onları gönlümüzde yılın annesi seçtik. Duygularına gönülden ortak oluyoruz. Allah hepsine sabır versin. Bu yılki resimlerimizi, bu değerli anneler ve onlarla üzüntülerini paylaşan tüm anneler için sergiliyoruz" dedi.

Bu arada Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulamalı Anaokulu öğrencilerinin 1 sene boyunca yaptığı yaklaşık 500 resim sergilendi. Serginin açılışını Vali Ahmet Kayhan’ın eşi Mürüvet Kayhan ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan’ın eşi Nilsel Okudan yaptı.

KONYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 16:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?