4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'daki organ bağışı...

Konya'da geçirdiği iş kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Aykut Meşe'nin kalbi uçakla İstanbul'a, karaciğer ile böbreğinin biri ise Antalya'ya gönderildi.

Yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından Meşe'nin kalbi, polis ekipleri eşliğinde ambulansla götürüldüğü hava alanından askeri bir uçakla İstanbul'a, karaciğer ile böbreğinden biri ambulansla Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi. Meşe'nin diğer böbreği ise Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü. Teslim alan çıkmaması üzerine söz konusu böbrek, yaklaşık 20 dakika ambulanstan indirilemedi. Gazetecilerin müdahalesinin ardından böbrek, hastaneye alındı.
Bağışlanan organlarla ilgili ameliyatı gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Şakir Tavlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 saat süren bir operasyonun ardından Aykut Meşe'nin kalbi, karaciğeri ve her iki böbreğinin başarılı şekilde alındığını söyledi.
Tavlı, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine götürülen böbreğin, birkaç saat içinde uygun birine nakledileceğini ifade etti.

-HASTANE ÖNÜNDE UMUTLU BEKLEYİŞ

10 yıldır böbrek rahatsızlığı olan 31 yaşındaki oğulları Kemal Baş ile birlikte hastaneye baba Ziya Baş, gazetecilere, gece yarısı evlerine gelen bir telefonla heyecanlandıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Bizim için büyük umut oldu. Ancak bizimle birlikte 4 kişi daha çağırmışlar. Artık doku hangisine uyarsa ona nakledecekler. Ama önemli olan birinin kurtulması.”
Gazetecilerin, “Bağışlanan böbreğin dakikalarca ambülansta bekletilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Baş, “Durumu hoş karşılamıyorum. Bu şekilde davranılırsa hiç kimse organ bağışında bulunmaz. Biz o böbrek için yıllarca bekledik” diye konuştu.
Dün, geçirdiği iş kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Aykut Meşe'nin organları ailesi tarafından bağışlanmıştı.
a.a
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 10:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?