6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'dan 14 tır dolusu yardım

Konyalı esnaftan toplanan gıda, tıbbi malzeme ve jeneratör gibi yardım malzemeleri yüklü 14 TIR’dan 10’u, Mevlana Kültür Merkezi önünden Gazze’ye gitmek üzere yola çıktı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen programda, Konyalılar olarak Filistin’de yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
İsrail’in yaptığı zulme üzüntülü ve öfkeli olduklarını vurgulayan Akyürek, şöyle konuştu:


"Konya halkı, bu noktada duyarlılığını gösterdi. Üzüntü ve öfkenin yanında ’Biz ne yapabiliriz?’ diye düşünerek harekete geçti ve elini taşın altına koyarak 14 TIR yardım topladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Filistin halkının yanında olduğumuzu gösterelim. Gazze’ye elimizden geldiğince destek olalım. Açılan hesaplara imkanlarımız ölçüsünde para yatıralım. Konyalılar, bugüne kadar sıkıntı içinde olan dünya insanına elinden geldiğince destek olmuştur ve destek olmaya devam edecektir."


Sosyal Araştırma ve Dayanışma Vakfı (SADAV) Başkanı Ercan Uslu ise Konya ve Karaman TabiplerOdası ile yaptıkları ortak çalışmaya Konyalı esnafın büyük destek verdiğini söyledi.


Kısa süre içinde 14 TIR yardım topladıklarını vurgulayan Uslu, "10 TIR yardım şimdi yola çıkıyor. Un ve şeker dolu 4 TIR da yarın yola çıkacak. Toplanan gıda, tıbbi malzeme, jeneratör ve ultrason cihazlarıyla Filistin halkına bir nebze olsun yardımda bulunmuş olacağız" diye konuştu.
Uslu, yardımların Türk Kızılayı aracılığıyla Filistin’e ulaştırılacağını belirterek, destekte bulunanlara teşekkür etti.


Konuşmaların ardından TIR’lar dualar eşliğinde yola çıktı.

A.A
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 09:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülgüzeli IP: 88.254.14.xxx Tarih : 8.01.2009 17:02:03

Allah razı olsun halkımızdan.Maddi ve manevi yardımların devam etmesi dileğiyle...