6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'dan güzel veda

Fortis Türkiye Kupası C Grubu'nda Konyaspor, Alanyaspor'u kendi sahasında 4-0'lık farklı bir skorla mağlup ederek kupaya veda etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, kupada 3 mağlubiyetlerinin bulunduğunu belirterek, "Alanyaspor'u 4-0 yenerek bir parça uygun olmayan averajımızı düzeltmiş olduk. Sahada iyi oynadık. Rakibimizi ciddiye alarak oynadık. Alanyaspor maçını haftaya oynayacağımız Ankaraspor maçına hazırlık olarak düşündük. Mücadele, pas, oyun anlayışımız iyiydi. Ligde oynanacak maçlar çok daha üst seviyede olacak. Bunun için bizim de daha üst seviyede oynamamız
gerekiyor. Alanyaspor'u tebrik ediyorum. Onlar da iyi oynamaya çalıştılar ama kazanan biz olduk" dedi.

Alanyaspor Teknik Direktörü Ali Güneş de, kupadaki son maçlarını oynadıklarını söyleyerek, "Diğer oynadığımız 3 maçta bundan daha iyi bir futbol oynamıştık. Konyaspor'un gücünü biliyoruz. Maçın başından sonuna kadar oyunu çirkinleştirmeden futbol oynamaya çalıştık. Futbolcularımız ağır sahada iyi mücadele ettiler. Konyaspor, özellikle maçın ilk yarısında bulmuş olduğu gollerle maçı kazanmayı hak etti. Biz kupada oynadığımız maçlarda bir sempati kazanmıştık. Burada bunu devam ettirmek istedik. Bizim  amacımız kendi ligimizde iddialı bir duruma gelebilmek" şeklinde konuştu.
Konyasporlu futbolcu Veysel Cihan, bu maçın kendileri için bir prestij maçı olduğunu ifade ederek, "Ankaraspor maçı öncesi bir hazırlık maçı gibi oldu. Ama galibiyet her ne şartta olursa olsun güzel oluyor. Önemli olan bunu ligde devam ettirebilmek. Konyaspor daha iyi yerlere layık. O yüzden biraz daha performansımızı arttırarak aramıza yeni katılacak arkadaşların uyumu ile birlikte iyi bir yerde olacağız" diye konuştu.
Yeşil-beyazlı oyuncu İsmail Güldüren ise kupadan elendiklerini vurgulayarak, "Lig öncesi iyi bir hazırlık maçı oldu. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Uzun zamandır gol atamıyorduk. Bu maçta 4 gol attık. Bu bizim iyi bir başlangıç oldu. Bundan sonra ligdeki maçlarımızda böyle skorlar almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Alanyasporlu futbolcu Tanju Yavuz da kupada son maçlarını oynadıklarını hatırlatarak, "İki takımın da iddiası yoktu. Lig öncesi oynayacağımız maçın provasını yapmak istedik. Lig bizim için haftaya başlıyor. Umarım güzel bir başlangıç yaparız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 17:41:28
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 11:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?