6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'dan suç duyurusu

KONYA'DAN İSRAİL ASKERLERİNE SUÇ DUYURUSU

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, İsrailli askerlerin saldırısından sonra gözaltına alındıklarını ve cep telefonunun da İsrailli askerler tarafından kullanıldığını iddia ederek haklarında suç duyurusunda bulundu.

30 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye yardım götüren gemilerle birlikte olan ve içerisinde birçok ülkeden çok sayıda yolcunun olduğu Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin saldırısı sonucu 9 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan gemideki yolcuların tüm eşyalarına da el konuldu. Mavi Marmara gemisinde bulunan Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi de İsrail askerleri hakkında Konya Adliyesi'ne giderek cep telefonunu alıp, görüşme yaptıklarını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Yardım gemisi olduklarını ve üzücü bir olay yaşadıklarını belirten Selvi, "Saldırı sonrasında bizler gözaltına alındık. Orada tüm eşyalarımıza el konuldu, tabii ki cep telefonlarımıza da. Ben telefonu açık olarak vermiştim. Türkiye'ye gönderilirken eşyalarımızın bir kısmı iade edilmedi. Bunlardan bir tanesi de cep telefonumdu. Giderken çok az bir görüşme yaptığım telefonuma 148 TL fatura geldi. Kullanmadan bu kadar fatura gelince ben de hakkımı aramak için Konya Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda

bulundum. İsrail askerlerinin yaptıklarını tekrar kınıyorum ve sonuna kadar her konuda hakkımızı arayacağımızı bilmelerini istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 11:59:05
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 15:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?