7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konyalı çiftçiye 3 milyon YTL hibe

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında 2008 yılı için Konya'ya ayrılan 3 milyon YTL'nin tamamı kullanıldı.

Konya Tarım İl Müdürü İbrahim Doster yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının Makina Ekipman Alımlarının Desteklenmesi ile Basınçlı Sulama Sistemi Projelerinin Desteklenmesi alt programı çerçevesinde Konya'ya 2008 yılı için ayrılan 3 milyon YTL'nin tamamının kullandırılarak, yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlandığını belirtti.

Doster, kullandırılan 3 milyon YTL hibe desteğine Konya'dan 766 çiftçinin 17 çeşit makina ekipmanı içerisinden sadece 14'üne başvurduğunu belirterek, "Yapılan başvurular içerisinden 201 adet projenin hibe desteğinden yararlanması uygun görülmüştür. Ülkemiz ve ilimizde yaşanan kuraklık nedeniyle mevcut su kaynaklarının daha daha tasarruflu kullanımını sağlamak amacıyla hibe desteği uygun görülen 201 projenin 76'sı Basınçlı Sulama Sistemi Projesi desteğinden faydalandırılmış ve 1 milyon 504 bin YTL hibe desteği kullandırılmıştır. Geri kalan 1 milyon 496 bin YTL ise makina ekipman alımı hibe desteği şeklinde gerçekleştirilmiştir" dedi.

Doster, projeleri ile il müdürlüğüne müracat ederek hibe desteğinden yararlanması uygun görülen çiftçilerin hibe sözleşmelerini imzaladıktan sonra 90 gün içerisinde mal alımını gerçekleştirip ödeme talebinde bulunmaları gerektiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?