5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konyalı işadamlarından eğitime destek

Konya Valisi Ahmet Kayhan, Valilik’te yerel yöneticilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, komite çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konya’da derslik açığının giderek arttığını ve "Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası"nın yanı sıra düzenlenen yeni bir kampanya ile derslik açığının kapatılmasını hedeflediklerini belirten Vali Ahmet Kayhan, "Konya’da 2 bin 400 derslik açığımız var ve bunun bin 800’ü merkezde bulunuyor. Derslik açığının kapatılması için özel bir çalışma yapıldı. Konyalı sanayicilerle görüştük. Bir haftada 50 iş adamını birebir ziyaret ettik. Şu anda 43 iş adamı okul yapma taahhütünde bulundu. Bir müddet daha okul yaptırabilecek durumda olan iş adamlarını, hayırseverleri ziyaret edeceğiz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, eğitimde yeni bir dönemin başladığını söyledi. Başkan Akyürek, kampanya sayesinde Konya’nın Türkiye’ye örnek bir şehir olacağını belirterek, "Bir haftalık çalışmamızda 43 okulun sözünü aldık. Bağışlar noktasında ciddi bir rakama ulaşıldı. Konya eğitimde en yüksek standarta ulaştırılacak. Görüşmeler sonunda yapılacak okul sayısının 50’ye çıkacağını umuyorum" diye konuştu.

Kampanya çerçevesinde oluşturulan komitede yer alan iş adamı Ali Çelik de, daha önce Konya polisi için iş adamlarının 60 araç ve 10 minibüs bağışında bulunduğunu hatırlatarak, derslik açığının giderilmesi amacıyla düzenlenen bu kampanyada da katkılarının bulunacağını kaydetti. İş adamı Çelik, devlet-millet işbirliği ile Konya’daki derslik açığının kapatılacağını sözlerine ekledi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 14:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?