6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konyalı Neron'lar lise öğrencisi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gece yarısı bir otomobili kundaklayan kişilerin lise öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 17 gün önce Yeni Mahalle'de oturan öğretmen Ömer Gürbüz'ün evinin önünde park halindeki 42 H 3306 plakalı otomobili, gece yarısı saat 02.00 sıralarında kundaklandı. Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü. Araçta maddi hasar meydana gelirken, aynı saatlerde yine öğretmen Murat Bulut'un Yeni Mahalle'de ikamet ettiği evinin önünde park halindeki otomobilinin ise camları kırıldı.

Otomobilin üzerine benzin dökülerek yakıldığını belirleyen polis, öğretmenlerin şikayeti üzerine her iki olayın fail ya da faillerinin yakalanması için seferber oldu. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda lise öğrencileri 17 yaşındaki M.E. ile İ.K.'yi gözaltına alan polis, şüphelilerin her iki olayın da faili olduğunu belirledi. Lise öğrencilerinin okulda aralarında geçen bir mesele yüzünden kızgın oldukları öğretmenlerinin otomobillerine zarar vermek istediklerini anlattıkları öğrenildi. "Kasten yangın çıkarmak ve mala zarar vermek" suçlamasıyla adliyeye çıkarılan lise öğrencileri, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, Beyşehir'de öğretmenlerini otomobillerinin üzerine bıraktıkları yazıyla tehdit eden ve aracının altına çivi koyduğu ileri sürülen 3 öğrenci de polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 12:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?