7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konyalılar diyabet için yürüdü

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Konya'da Global Diyabet Yürüyüşü düzenlendi. Türk Diyabet Cemiyeti Konya Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşte vatandaşlar mavi-beyaz giysiler içinde diyabet hastalığına dikkat çekti.

Zafer Alanı'nda başlayan yürüyüşe Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Türk Diyabet Cemiyeti Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Sait Gönen, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Doç. Dr. Sait Gönen, şeker hastalığının son yıllarda obeziteye paralel olarak hızla arttığını belirterek, "Dünya Sağlık Örgütü, 2025 yılında dünyada 320 milyon kişide şeker hastalığının gelişeceğini düşünmektedir. Ayrıca çok daha önemlisi, bizim de içinde bulunduğumuz coğrafyada bu artışın diğer bölgelerden fazla oluşudur. Yaş, hareketsizlik, karbonhidrat ağırlıklı beslenme, psikolojik stres gibi faktörler, şeker hastalığı gelişme riskini artırır. Eğer zamanında teşhis edilirse, uygun tedavi ve eğitim ile kontrol altına alınabilir ve hastalığın organlarda oluşturduğu tahribat önlenebilir. Bu hastalığa dikkat çekme adına her yıl 14 Kasım, Dünya Diyabet Günü olarak kutlanmakta ve insanlara bu hastalığın ciddiyeti anlatılmak istenmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından toplanan grup Anıt Alanı'na kadar ellerinde pankartlar ve mavi-beyaz bayraklarla yürüdü. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk koyan topluluk, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çocukların ellerindeki balonların havaya bırakmasıyla program sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?