6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konyalılara lodos uyarısı!

Konya’da 3 gün boyunca etkili olması beklenen kuvvetli lodosa karşı vatandaşlar uyarıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nca, 3 gün etkili olacak lodos nedeniyle baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi.

Yapılan açıklamada, “Bilindiği gibi, kış aylarında lodos rüzgarlarının etkili olduğu günlerde ilimizde kamuoyu tarafından ‘baca zehirlenmesi’ olarak bilinen karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri yaşanabilmekte ve bazen ölümle sonuçlanan üzücü olaylar meydana gelebilmektedir. Bölgemizde halen güney-güneybatı (kıble ve lodos) yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgarın önümüzdeki saatlerden itibaren üç gün süreyle zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Lodos nedeniyle baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuz koşullara karşı hazırlıklı olunması gerekmektedir. Sobalar tekniğine uygun yakma yöntemleri kullanılarak yakılmalı, üstten yakılacak şekilde düzenlenmiş olmalı ve yanmakta olan sobanın üzerine kömür atılmamalıdır. Ayrıca zehirlenmelere karşı sobaların uyumadan önce mutlaka söndürülmesi gerekmektedir” denildi.

Açıklamada, vatandaşların herhangi bir üzücü olayla karşılaşmamaları için, ısı elde edilen cihazların (kombi, soba, kalorifer kazanı v.b.) bulunduğu mekanlarda uyumamaları, havalandırma menfezlerini kesinlikle kapatmamaları istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 23:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?