30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Konya’nın 2023 hedefi için buluştular

KONYA’NIN 2023 HEDEFİ İÇİN BULUŞTULAR

Konya’nın ekonomi ve sosyal hayatına yön veren kurum ve kuruluşlar, 2023 hedefi için bir araya geldi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya’nın sanayi, tarım ve ticaretiyle önemli bir şehir olduğunu, bunun için 2023 hedeflerinin Konya için uzak bir hedef olmadığını söyledi.

Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Türkiye’nin bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu ifade ederek, “En küçük işletmelerden devletlere kadar her kesimin ortak bir hedef için, stratejik bir şekilde çalışmasının zorunlu olduğunu biliyoruz. Bizim amacımız da Konya adına bir strateji belirlemek ve bu strateji üzerinde yürümek. Bunu yaparken de iyi bir bilgi ve stratejik akla ihtiyaç var. Konya, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri ekonomik olarak da, 32 bin KOBİ’si, tarım potansiyeli ve müteşebbis gücüyle taçlandırmak istiyor. Konya hedefine ulaşmak için üretmelidir. Üretmeden istenilen hedeflere ulaşmak mümkün değildir. Çok güzel bir coğrafya ve çok geniş topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bu potansiyelimizi iyi şekilde değerlendirmeli, tarımı sanayileştirmeliyiz” dedi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ise, iş aleminin bütün kesimlerinin bir arada olduğu toplantıda ortaya çıkacak fikirlerin Konya’nın 2023 hedefine ulaşmasında önemli bir yol haritası olacağını söyledi. Başkan Öztürk, Türkiye’nin 2023 hedefine mevcut yapıyla ulaşamayacağına işaret ederek, yeni merkez şehirler oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Öztürk, “Türkiye, uzun yıllardan sonra ilk defa uzun projeksiyonlu 2023 hedefini ortaya koydu. Bunun içerisinde ekonomik ve sosyal hedefler var. Bu hedefe ulaşmada hepimize görevler düşüyor. Türkiye’nin 2023’teki ihracat hedefine ulaşması için Konya’nın 16 milyar dolar ihracat yapması, nüfusa göre milli gelirde üç kat büyümesi gerekiyor. Merkezden konulan bu hedefe kendiliğinden ulaşılabilmesi mümkün değil. Şehirlerinde bu hedefe kilitlenmeleri gerekiyor. Bu konuda Konya’da en önemli adımın birlik ve beraberlikle atıldığını düşünüyorum. Hedeflerde de birlik ve beraberlik olması, ortak aklın kullanılması amacımıza ulaşmamızı kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

Oda başkanlarının ardından sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de düşüncelerini aktardı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Uzman, Konya’nın hedefine ulaşması için yol haritasının belirlenmesinin önemine dikkat çekerken, MÜSİAD Başkanı Aslan Korkmaz ise Konya’nın Ankara’dan daha fazla talepte bulunmasını ve birlik beraberliğini sürdürmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2011 Çarşamba 17:08:05
Güncelleme :13 Temmuz 2011 Çarşamba 18:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?