6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'nın 7 harikası seçiliyor

Konya'da faaliyet gösteren turizm firmaları tarafından kurulan Konya Turizm Platformu, Konya'nın 7 harikasını seçiyor. 22 turistik mekan arasından seçilen 7 harikanın Konya'nın turizm potansiyelini arttırması planlanıyor.

Konya Turizm Platformu üyeleri konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Platform Başkanı Bekir Şahiner, Türkiye'nin turizm sektöründe son yıllarda büyük sıçramalar gerçekleştirdiğini belirterek, "Biz Avrupa Birliği ülkelerinde sunulan 150-200 euroluk hizmeti ülkemizde daha kaliteli ve daha ucuza sunarken, İspanya yılda 60 milyon turist ağırlıyor. Bizim hedefimiz ise ülke nüfusumuz kadar turisti ülkemizde ağırlamak. Bu sektörün içerisinde herkes var ve herkes ekmek yiyor. Turizm sektörü 58 sektöre sıcak para akıtan bir sektör. Bu nedenle bu sektörün gelişmesi için herkesin elinden geleni yapması lazım" dedi.

Turizm sektöründe en ufak rüzgarın bile sektörü hasta etmeye yettiğini de dile getiren Şahiner, "Örneğin geçtiğimiz günlerde İtalyan bir sanatçının öldürülmesi olayı bu sektöre büyük darbe vurdu. Böyle densiz insanların yaptıkları hareketler turizmi olumsuz etkiliyor. Bu sektörde en ufak rüzgar bile sektörü hasta etmeye yetiyor. İşte bunu vatandaşlarımıza iyi anlatmamız lazım" şeklinde konuştu.

Konya'da turizmin gelişmesi amacıyla Konya'nın 7 Harikası'nı seçtiklerini de ifade eden Şahiner, 22 turistik mekan arasından seçilen bu 7 harikanın üzerine ağırlık vereceklerini ve Konya'nın turizmden aldığı payı arttırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 16:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?