5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya'nın etli ekmeği artık tescilli

Konya etli ekmeği, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Konya Lokantacılar Odası’nın 2 yıl önce yaptığı müracaatın ardından, Konya ile adeta özdeşleşen etli ekmek, yiyecek ve içecek sağlanması hizmetleri kapsamında, markaların korunması hakkındaki 556 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’ye göre, 10 yıl süreyle tescil edildi.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu 2. Başkanı ve Konya Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Sezer, 70 yıllık geçmişi olan Konya etli ekmeğinin, 2002 yılında yapılan müracaat ile iki yıl sonra patentini aldıklarını söyledi. Her ilin, geçmişine yönelik yemek kültürünü patent altına almasının, kopyacılığı önceleyeceğini belirten Sezer, "Konya’nın etli ekmeğinde kullanılan malzemeler, belgelerle tespit edildi. Ağırlığı 380 gram olan etli ekmek, 180 gram hamur, 100 gram kıyma, 100 gram da sebzeden yapılır. Uzunluğu ise 1 metre 60 santimetredir" dedi.

Oda Başkanı Sezer, etli ekmek patentinin ardından, 1907 yılından beri Konya’da yapılan fırın kebabı için de patent müracaatında bulunduklarını sözlerine ekledi.

KONYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2004 Pazartesi 14:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?