7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konya'nın ilçeleri beyaza büründü

KONYA'NIN İLÇELERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Konya ve ilçeleri mevsimin ilk karı yağışının ardından beyaza büründü.

Beyşehir, Seydişehir ve Kulu ilçelerinde dün gece yağmurun ardından başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Yağışla birlikte kent merkezlerinde beyaz örtü oluştu.

Beyşehir Gölü'nde balıkçılar kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle avcılık faaliyetlerine ara verdi. Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, soğuk hava nedeniyle balıkçıların büyük bölümünün karla dolan teknelerinin limanlarında beklediğini belirterek, "Gölde soğuk hava nedeniyle çok az sayıda avlanan bir balıkçı kesimi var" dedi. Bu yıl, havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle Aralık ayına kadar göl üzerinde turlarını devam ettiren gezinti yatları ise soğuk havaların

gelmesi ile birlikte sezonu kapattı.

Kar yağışı ve ardından hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi sonucu Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda yaşam mücadelesi veren su kuşları da kıyılara sığındı. Beyaz martı ve sakar meke gibi türler kıyılarda yiyecek arayışını sürdürürken vatandaşlar tarafından atılan ekmek parçaları ile besleniyor. Martı sürüleri, ekmek kırıntılarının atıldığı kaldırım taşları üzerine konarak açlıklarını gidermeye çalışırken, kuş cıvıltıları ile kaplanan sahilde güzel görüntüler yaşanıyor.

Kulu ilçesinde de sabah uyananlar karla kaplı manzarayı gördü. Konya'yı Ankara'ya bağlayan karayolu üzerindeki Kulu ilçesinde sürücüler dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Trafik ekipleri yollarda tedbirlerini artırırken ulaşımda aksaklık sağlanmadığı bildirildi.

Seydişehir ilçesinde de dün gece aniden bastıran kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Seydişehir - Antalya yolunun yüksek kesimlerinde görüş mesafesi zaman zaman 1 metreye kadar düştü. Karayolunun 15 ve 50. kilometreleri ile Alacabel mevkiinde trafik güçlükle sağlandı. Karayolları ekiplerinin müdahalesi ve yağışın azalmasının ardından trafik akışı normale döndü.

KONYA'NIN İLÇELERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
KONYA'NIN İLÇELERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
KONYA'NIN İLÇELERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
KONYA'NIN İLÇELERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
KONYA'NIN İLÇELERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
KONYA'NIN İLÇELERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
KONYA'NIN İLÇELERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2010 Cumartesi 12:02:01
Güncelleme :11 Aralık 2010 Cumartesi 23:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?