6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'nın kitabı yeniden yazılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın tarihi, kültürel ve sosyal bilgilerini içerecek bir Konya Ansiklopedisi hazırlamak için çalışmalara başladı.

Hazırlanacak ansiklopedi hakkında Mevlana Kültür Merkezi Konya Ansiklopedisi bölümünde basın toplantısı düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi olarak belediyecilik literatürüne kültürel belediyecilik kavramını ilk sokan belediye olduklarını belirterek, "Biz belediyeciliği Türkiye'de ilk kez fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik olarak kategorize eden belediye olma özelliğini taşıyoruz. Konya çok köklü tarihe ve kültüre sahip bir kent. İlk kent yaşamının temellerinin atıldığı bir yer burası. Bu nedenle genetik miras yoluyla bu kültür bizlere de geçmiş durumda. Bizler bu mirasın sahipleri olarak büyük bir sorumluğun altındayız. Konyalılar olarak Konya'nın tarihini kültür ve sanat birikimini yeterince tanımıyoruz. Bunları bize hatırlatacak biz yazılı kaynağa ihtiyacımız vardı. Bunun için aslında biraz geç kalındı ancak bu toplantıyla Konya'nın tarihi, kültürel ve sosyal bilgilerini ve dokusunu bizlere ve gelecek nesillere aktaracak Konya Ansiklopedisi'nin çalışmalarına başlamış bulunuyoruz" dedi.

Bu ansiklopedinin bizlere ve gelecek nesle kaynak teşkil edeceğini de dile getiren Başkan Akyürek, "Konya Ansiklopedisi bugüne kadar yayınlansaydı şimdi bizler o kaynaktan faydalanıyor olurduk. Ama yine de çok geç değil. Yayın ve danışma kurulumuz ansiklopedi için çalışmalara başladı. Biz belediye olarak en iyisini ve en güzelini yapmak zorundayız. Bu nedenle ansiklopedinin ne zaman yayınlanacağı konusunda belli bir zaman veremiyoruz. Biz belediye olarak 300 milyon YTL'ye yakın parayı yatırıma harcadık. Bir çok üst geçit, köprülü kavşak ve yeni yollar açtık. Ancak bu eser emin olun bunlardan daha önemli bir yatırım çünkü bu geleceğe aktarılacak bir kaynak. Biz belediye olarak bu ansiklopedinin hazırlanması için maddi-manevi her türlü desteği sonuna kadar vereceğimizi belirtiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 15:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?