6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'nın turizm potansiyeli arttı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstiklal Harbi Şehitliği ve her cumartesi günü düzenlenen ücretsiz sema programlarının Konya'nın turizm potansiyelini artırdığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İstiklal Harbi'nin Konya'nın simgelerinden birisi haline geldiğini ifade eden Başkan Akyürek, "Başta İstiklal Savaşı olmak üzere Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik sırasında vatan uğruna canını veren 7 bin Konyalı şehidimizin aziz hatırası için yaptığımız bu eserimize hemşehrilerimiz büyük ilgi gösteriyor. Hafta içi günlük bine yakın ziyaretçinin geldiği İstiklal Harbi Şehitliği, hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Mesela, geçtiğimiz Pazar günü 4 binden fazla kişi şehitliği ziyaret etti.Bunun yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız işbirliği sonucu 20 bin ilköğretim okulu öğrencisi rehberler eşliğinde burayı gezerek tarihi öğreniyor" dedi.

Her cumartesi günü Mevlana Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak düzenlenen sema gösterilerine de yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Başkan Akyürek, yapılan bu hizmetlerin Konya'nın turizm potansiyelini yıldan yıla artıracağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 18:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?