6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konyaspor, Afrikalıların peşinde

KONYASPOR, AFRİKALILARIN PEŞİNDE

Konyaspor, Güney Afrika Milli Takımı'nın başarılı kalecisi Khune ve orta saha oyuncusu Tshabalala'yı transfer etmek için düğmeye bastı.

1 yıl aradan sonra yeniden Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek olan ve yeni bir kadro kurmak için transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor, Güney Afrika Milli Takımı'nın 2 başarılı oyuncusunu kadrosuna katmak için çalışmalara başladı.

Konyaspor Transfer Komitesi, teknik direktör Ziya Doğan'ın verdiği rapor doğrultusunda kalesini yabancı bir kaleciye teslim etmek için alternatifli bir liste üzerinde duruyor. Komite listede yer alan, Güney Afrika Milli Takımı'nın ve Güney Afrika Ligi'nin önemli

kulüplerinden Kaizer Chiefs'in kalesini koruyan başarılı file bekçisi 23 yaşındaki Khune'nin peşine düştü. 2009 yılındaki Konfederasyon Kupası ve Güney Afrika'da devam eden 2010 Dünya Kupası'ndaki performansıyla dikkat çeken Khune'nin futbol hayatını ülkesinin dışında sürdürmek istediği ve daha önce Kaizer Chiefs takımının teknik direktörlüğünü yapan Türk teknik adam Muhsin Ertuğral'dan Türk futbolu hakkında bilgi aldığı öğrenildi. Khune'nin transferi için Muhsin Ertuğral'dan da destek istediği iddia edildi.

Türk teknik adamın tanıdığı bir diğer isim olan Kaizer Chiefs'den orta saha oyuncusu 26 yaşındaki Tshabalala ile de ilgilenen Konyaspor'un her iki transferi de bir an önce bitirerek iki Güney Afrikalı oyuncuyu Konya'ya getirtip sözleşme imzalamak istediği ileri sürüldü. Bir televizyon programına katılarak Türkiye'de yeni bir takımdan teklif aldıklarını söyleyen futbolcuların transfere sıcak baktığı iddia edildi.

KONYASPOR, AFRİKALILARIN PEŞİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 19:10:03
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 20:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?