5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konyaspor, bir puanı son anda kurtardı

Karşılaşma sonrasında basın toplantısı düzenleyen Konyaspor Teknik Direktörü Sakıp Özberk, bu maçın kazanmaları gereken maçlardan birisi olduğunu belirterek, "Ancak hiç beklenmeyen penaltı ve 10 dakika içinde gelen 2 golle şok olduk. Bu durum maalesef sıkıntılı bir maç geçirmemize neden oldu. Buna rağmen nasıl oynamamız gerekiyorsa öyle oynadık. Rakibe az pozisyon verdik. Karambol pozisyonlar bulduk. 10 kişi kalmamız bizi daha da olumsuz etkiledi. 10 kişi kalmasaydık daha rahat bir maç çıkarabilir, 3 puanı alabilirdik. Ama kırmızı karttan sonra moral bozukluğu had safhaya ulaştı. 2. yarıya yeni kurguyla çıktık. Gol için çok çaba sarfettik. Ama yemeden atmamız gerekiyordu. Golü yedikten sonra sonradan giren oyuncular oyunu ateşledi. Yorgun arkadaşlarını da hareketlendirdiler. Bu bir puan çok değerli, çok önemli. Bu sevince iştirak edilmesini isterdik. Ama maalesef seyircimiz son yarım saat aleyhimizde tezahürat yaptı. Bu yüzden bu ortamda alınan puanın değeri ölçülemez. Seyircimizden 90 dakika destek bekliyoruz. Malzemeciye bile kötü tezahürat olsa, bu moral bozar. Futbol motivasyonla oynanan bir oyun. Oyuncularımı tebrik ediyor, gönülden kutluyorum. Bu maçtan ders çıkarmamız lazım" dedi.


Akçaabat Sebatspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu ise, maçtan önce zorlu bir maç olacağını düşündüklerini ifade ederek, "Çünkü Konyaspor’un yukarılara tırmanma açısından rahat gördüğü bir maçtı. Ama öyle olmadı. Skor 2-0 iken herşey çok güzeldi. Altan’ın atılmasından sonra herşey değişti. Bazı şeyleri anlamıyorum. Olay önümüzde oldu. Altan bariz küfür etti, bu kadar itiraz niye? Daha sonra hakem bu olayın yüzde 100 etkisinde kaldı. Hep Konyaspor lehine düdük çaldı. Maç oynanmadan 1 puana razıydık. Maç öncesinde sorsalar bu zorlu deplasmandan alınan 1 puana çok sevinirdik. Ama bu şekilde olduğu için üzgünüz. 10 kişi kalmış bir takıma karşı son 7 dakikaya 2 farkla önde girdik ve 3-1’den sonra da pozisyonlarımız vardı. Selahattin’in direkten dönen kafa vuruşu ve Oktay’ın pozisyonları gibi. Önümüdeki maçlara bakacağız. Ama bunun öncesinde söylenmesi gereken birşeyler var. Fair Play’in kutlandığı bugünden sonra, bu maçta yaşananlar hem bizim hem Konyaspor’un yaptıkları ayıp. Bunların konuşulması önlenmesi lazım. Aldığımız 1 puan için üzgünüz. Konyaspor’a bundan sonraki maçlarında başarılar" dedi.


Yeşil-beyazlıların kaptanı Zafer Biryol da, beraberliğin normal bir sonuç olduğunu belirterek, taraftarın tepkisiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Taraftar önce kendisine baksın. Konyaspor geçen sene Süper Lig’e çıktı, ama tribünler bomboş. Biraz bize destek olsunlar. Maça geldikleri zaman köstek oluyorlar."
Akçaabat Sebatspor’un golcü oyuncusu Oktay ise, son dakikalarda kaybettikleri puanlardan yakınarak, "Şaka gibi geliyor. Son 2 haftadır, maçın bitmesine 7 dakika kala gol yiyoruz. Herhalde son 7 dakikalara çalışmamız lazım. 2 haftada 4 puan kaybettik" dedi. Hakem ile ilgili görüşlerini de açıklayan golcü oyuncu, "Bana göre hakem 2. yarıda inisiyatifini Konyaspor’dan yana kullandı. Altan, kırmızı kart gördüğü pozisyonda küfretmişti. Niye itiraz ediyorlar anlamıyorum" şeklinde konuştu
Kırmızı-beyazlıların file bekçisi Hakan ise, maçın çok zorlu geçtiğini kaydederek, "87. dakikaya kadar 2 farkla öndeydik. Kısmet, ne diyebilirim. 3-3 bitti. Konyaspor 10 kişi kalmasaydı, belki maç daha farklı olurdu. 10 kişi kalmalarının avantajını kullanamadık" dedi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 10:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?