30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Konyaspor, vekillerden destek istedi

KONYASPOR, VEKİLLERDEN DESTEK İSTEDİ

Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, mali anlamda zor günler geçirdiklerini, ikinci etap kamp çalışmaları için sponsor arayışında olduklarını belirterek, bazı milletvekillerinin yaptığı gibi Konya milletvekillerinin de ilk maaşlarını şehrin takımına bağışlayarak Konya'ya örnek olmasını istedi.

Spor Toto Süper Lig'den bir alt küme Bank Asya 1. Lig'e düşen Konyaspor, maddi sıkıntıları aşmak için arayışlarını sürdürüyor. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tatlıcak Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, bütün Türkiye'nin 15 gündür yakından takip ettiği Şike soruşturmasına değindi.

Mağdur konumda olduklarını ve bir alt kümeye düştüklerinin altını çizen Karapınar, "Soruşturmanın neticesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Konyasporun içinde bulunduğu ligde eğer yapılan hatalar varsa Konyaspor'un da hakkının verileceğini ümit ediyorum. İlk etap çalışmamızı 2-17 Temmuz tarihleri arasında Isparta Davraz kampında gerçekleştirdik. İkinci kamp dönemimiz Ankara Kızılcahamam da bugün başlayacak, takımımız 12-13 gün kamp yapacak. Bu kampın sonunda takımımız şehrimize dönüp çalışmaları burada

tamamlayacak. Ligin şuanda ne zaman başlayacağını bilmediğimiz için önceki tarih olan 14 Ağustos gibi hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Ama öyle görünüyor ki, son günlerde gelen haberler Bank Asya 1. Lig'in 14 Ağustos'ta başlayamayacağı, bu tarihin daha uzak bir zamana erteleneceği yönünde" dedi.

"MİLLETVEKİLLERİMİZ KONYA'YA ÖRNEK OLSUN"

Karapınar, takımın bütün giderlerinin sadece yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandığını, bazı milletvekillerinin yaptığı gibi, Konya milletvekillerinin de ilk maaşlarını Konyaspor'a bağışlayarak şehre örnek olabileceklerini söyledi. Futbolcuları Kızılcahamam kampına götürmesi için otobüse yakıt alacak paralarının olmadığını, bir yöneticinin yakıt parasını verdiğini anlatan Karapınar, "Bu derece sıkıntılar içinde bulunan Konyaspor'a, Konya şehrimiz destek vermemekte. Bunun da sebebini anlamış

değiliz. Konya'nın en büyük markalarından biri olan Konyaspor'a bu desteğin neden verilmediğini bizde araştırıyoruz. 15 gün önce, 'simdidestekzamani.com' isimli bir site, Konyaspor'a yardım kampanyası adı altında bir bağış toplama hareketi başlattık. Bugüne kadar maalesef yaklaşık 15 bin lira civarında bir para toplandı. Bu paranın çoğunu da kendi yönetici arkadaşların eş ve dostları, çocukları, akrabaları vermiştir. 14 milletvekili çıkaran bir şehre sahibiz. Şuan 14 vekilimiz mecliste Konyamızı temsil

ediyor. Konyamızın bütün sorunlarıyla ilgili, bütün çalışmalarını mecliste tartışarak çözüm arıyor. Maalesef bugüne kadar Konyaspor gibi en büyük markanın çok büyük sorunlarını hiçbir milletvekili bize müracaat edip nedir haliniz diye sormadı. Konyaspor'un bu kadar yalnız kalmasının sebibi acaba sizce nedir? Bu yönetim olarak bizim yaptığımız, Konyaspor'a ilave getirdiğimiz bir yük yoktur. Aksine Banka Asya'dan Süper Lig'e çıkarmıştır. Süper Lig'de bir sezonun ardından yeniden Bank Asya'ya düşmüştür.

Konya'nın sorunlarını mecliste çözmeye çalışan milletvekillerinin mutlaka Konyaspor sorununu da Konya toplumuna anlatması ve çözmesi gerekir. Bazı şehirlerde milletvekillerinin aldıkları ilk maaşlarını bulundukları şehrin takımlarına bağışladıklarını hepimiz biliyoruz. 14 milletvekilimiz var. Konyalı milletvekillerimizin destek kampanyamıza en az 1 maaşlarını bağışlayarak Konya'ya örnek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Şike soruşturması nedeniyle Konyaspor'un bu sezon yeniden Spor Toto Süper Lig'de mücadele etmesine karar verilme ihtimali bulunduğunu hatırlatan Karapınar, böyle bir durumda masrafları karşılayacak durumda olmadıklarını dile getirdi. Karapınar, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle takım otobüsüne mazot olacak paramız yok. Kamp masraflarını karşılayacak durumda değiliz. Bu toplantının ardından eminim bir Konyalı işadamı çıkarak, 'Bu takımın 2. kamp dönemi masrafları bana aittir' demesini bekliyoruz. Bu

soruşturma sonunda belki Konyaspor tekrar Süper Lig'e çıkacak. Geçen sezonun ortasından beri kaybedilmiş 14-15 puanımız olduğunu, bu puanlarla Konyaspor'un alt kümeye düştüğünü sürekli söyledim. İlahi adaletin tecelli edeceğine inancım sonsuzdur. Eğer bizim adaletimiz bu kadar geniş araştırma neticesinde Konyaspor'u tekrar Süper Lig'e dahil ederse, maalesef masraflarımızı karşılayacak paramız yok" şeklinde konuştu.

Basın toplantısının sonunda Başkan Karapınar ve yöneticiler Tatlıcak Tesislerinden, futbolcuları 2. etap kamp çalışmaları için Ankara Kızılcahamam'a uğurladı.

KONYASPOR, VEKİLLERDEN DESTEK İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:27:01
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?