6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konyaspor ağlıyor!

Turkcell Süper Ligi'nin 34. haftasında Konyaspor, kendi sahasında Ankaraspor'u 3-0 mağlup etmesine rağmen lige veda eden üçüncü takım oldu.

Maç sonrasında Yeşil-beyazlı taraftarlar, yönetim ve futbolculara tepki gösterdi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü Ünal Karaman çok üzgün olduklarını belirterek, "Alınan sonuçlar takımımızın küme düştüğünü gösteriyor. Bu şehir çok daha iyi şeylere layıktı. Ama maalesef bazı şeylerin önüne geçemiyorsun. Bu sevinci ve hüznü birileri yaşayacaktı, bize hüzün düştü. Ben son derece yürekten mücadele eden futbolcu arkadaşlarımı kutluyorum. Şehrin insanını gösterdiği sağduyudan dolayı kutluyorum. Konyaspor düştüğü yerden kalkmasını bilecektir" dedi. Konyaspor'un başına iki maç için geldiğini önceden de açıkladığını söyleyen Ünal Karaman, "Sonuç ne olursa olsun ben iki maçlığına geldim, takımla vedalaştım" ifadelerini kullandı.

Konyaspor Kulüp Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu ise, ligden düştükleri için üzgün olduklarını belirterek, "Konyasporu düşürdük. Konyaspor düşmüşse bunun tek sorumlusu biz değiliz. Zamanı geldiğinde Konyaspor'a kimin nasıl destek verdiğini, bunu kimlerin şahsi hırs uğruna dönüştürdüğünü açıklayacağız. Konyaspor'u bu hale hep birlikte getirdik. Süper Lig'in kıymetini hiçbirimiz bilemedik. Bu takım düşmüş zaten bunun sorumluluğunu hiçbir zaman Mehmet Ali Kuntoğlu tek başına almayacaktır. Bunun bedelini herkes
ödeyecektir" dedi.

Konyasporlu forvet oyuncusu Veysel Cihan ligden düştükleri için çok üzgün oldukların ifade ederek, "İşi son haftaya bırakırsanız maalesef bu sonuçla karşılaşırsınız. Biz oyuncular olarak vicdanımız çok rahat. Bu başarısızlıktan herkesin pay çıkarması lazım. Hayat devam ediyor. Konyaspor 2. lige layık bir takım değil. En çok üzüldüğüm nokta da bu" şeklinde konuştu.

Yeşil-beyazlı file bekçisi Oğuzhan Bahadır ise galip geldikleri halde ligden düştüklerini kaydederek, "Bu saatten sonra ne söylesek boş. Maalesef küme düştük. Seneye inşallah Konyaspor tekrar süper lige çıkar" diye konuştu.

Maçın ardından yoğun güvenlik önlemi alınırken Konyaspor'un kent merkezindeki kulüp binası önünde Çevik Kuvvet ekipleri bekletildi. Taşkınlık çıkaran bazı taraftarlar polisin sözlü müdahalesi ile bölgeden ayrılırken başında atılan bira şişesi ile yaralanan bir taraftar ise hastaneye kaldırıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 09:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?