6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konyaspor Beşiktaş'ı bekliyor

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Konyaspor'un bundan sonra kendi sahasında kolay puan kaybetmeyeceğini söyledi.

Turkcell Süper Ligi'nin 19. haftasında Pazar günü kendi sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Konyaspor, sahaya mutlak galibiyet için çıkacak. Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Ankaragücü maçında alınan galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Biz de bunun kıymetini bilmek zorundayız. Ankaragücü maçıyla ligin ikinci yarısına iyi başladığımızı düşünüyoruz. Bu galibiyet, camiamızın moraline de yansıdı. Onun için bu alınan 3 puanın Beşiktaş maçına da yansıyacağını düşünüyorum.Taraftarımız ona göre stadı dolduracaktır. Oyuncularımız ona göre motive olacaktır. Rakibimizin iyi olduğunu biliyoruz. Ama ligde yenilmeyecek takım yoktur. Gününde olan ekipler her zaman için avantajlı olmuşlardır. Hem televizyonda yayınlanması hem de büyük maç olması sebebiyle oyuncularımız farklı motive olacaktır. Kendi evimizde oynayan ve avantajlı olan takım biziz. İyi oynayıp fair-play çerçevesi içinde kalarak bu maçı kazanmak istiyoruz. Bu maç iyi hazırlandık. Oyuncularımızın yapısını ve kapasitesini
biliyoruz. Bu maçımız geçen haftaya oranla daha kolay olacak. Ben her şeyden önce taraftarımıza çok büyük görev düşeceğini düşünüyorum. Bununla birlikte futbolculara büyük görev düşecek. Komple bir maç oynayarak Beşiktaş maçını kazanmak istiyoruz" dedi.

Şampiyonluğa aday bir takımla karşılaşacaklarını hatırlatılması üzerine Giray Bulak, "Bizi hangi takımın şampiyon olacağı ilgilendirmiyor. Bizim kendi işimize bakmamız lazım. Ama Konyaspor'un Beşiktaş karşısında yenerek üstleneceği rol önemli olacaktır. Biz, hep kazanmak için oynayacağımızı belirteceğiz ve kazanmaya oynayacağız. Konya'ya gelen takımlar artık buradan kolayca dönemeyecek" şeklinde konuştu.

Devre arasında takıma yapılan transferlerden memnun olduğunu da dile getiren Bulak, "Bütün oyuncular, benim isteklerim doğrultusunda transfer edildi. Bununla birlikte takımın yaş ortalamasının artmadığını düşünüyorum. Bunu büyütmemek lazım. Dünyadaki takımlardaki en önemli unsur takımın olgunluğunu korumasıdır. Onun dışında yaş çok önemli değil. Bugün AC Milan, 40 yaşındaki Maldini ile sözleşme imzalıyor. Bunun örneklerini çoğaltabiliriz. Bir çok takımda yaşlı oyuncular var. Oyuncunun verimine bakmak gerekiyor. Eğer verimli olabiliyorsa benim için yaş çok mesele değil" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 15:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?