3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Konyaspor cezaya tepkili

Profosyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) dün akşam açıklanan kararına göre 250 bin YTL para cezası ve Sedat Ağçay'a bir maç oynamama cezası verilmesi Konyaspor'da sinirleri gerdi. 

Konyaspor Basın Sözcüsü Memduh Oğuz ve Taraftar Sorumlusu Celalettin Çakıcı, kulüp binasında düzenledikleri basın toplantısında PFDK'nın verdiği cezalara tepki gösterdi. Basın Sözcüsü Memduh Oğuz, kurulun kendisine kurban aradığını ve bu kurbanın Konyaspor olarak seçildiğini ifade ederek, "Bildiğiniz gibi dün akşam PFDK'ya sevk edilen takım ve futbolcular ile ilgili cezalar açıklandı. Bu cezaların iki tanesi Konyaspor'u ilgilendiriyordu. Bir tanesi Sedat Ağçay isimli futbolcumuzun Hollanda'da oynanan özel maçta gördüğü kırmızı kart sebebiyle bir maç oynamama cezası, ikincisi ise ligin ilk haftasında kendi sahamızda oynadığımız Sakaryaspor maçında seyircimizin yapmış olduğu küfürlü tezahürat gerekçesiyle verilmiş olan 250 bin YTL'lik para cezası. Disiplin talimatına göre bu şekilde küfürlü tezahürata verilen ceza 10 bin YTL ile 250 bin YTL arasındadır. Makas çok açık. Takdir yetkisi tümüyle PFDK'nın üyesi olan 5 kişiye bırakılmış. 

Federasyonun organı ve hepsi meslektaşım olan, hukukuçu olan, hatta 3 tanesi arkadaşım olan üyelerin anlaşılmaz şekilde bu cezayı nasıl bir mantıkla en azami şekilde verdiklerini kulüp olarak anlamış değiliz. Bunun sorgulanması için hem federasyon nezdinde, hem de tahkimde hakkımızı arayacağız. Biz bugüne kadar hep 'Mevlana hoşgörüsü' dedik. 'Mevlana hoşgörüsünün sahada vücut bulmuş şekli olan fair-play' dedik. Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve hatta bugüne kadar taraftarımızla hep fair play için çalıştık. Ancak görülen o ki bundan sonraki süreç, fair play ruhunun bir işe yaramadığını gösteriyor. Resmen kurban seçtiler. Tekke kurban istiyordu, o kurban da Konyaspor olarak belirlendi. Ama bu hesap tutmaz. Konyaspor kimsenin oyuncağı değil, kimsenin de kurbanı olmaz. Onu göreceğiz" dedi. 

Memduh Oğuz, küfürlü tezahürat ve verilen cezanın nedeni olarak gösterilen taraftar grubu için ise, "Kulüp olarak biz bu taraftar grubuna veya başka bir gruba bilet veya otobüs gibi yardımlar yapmıyoruz. Bu arkadaşlar kendi çabalarıyla bir takım iş adamlarından sponsor buluyorlar ve faaliyetlerini yapıyorlar. Bu tepkilerini vermelerinin belki de en önemli sebebi bizden bu desteği alamamaları diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Konyaspor Taraftar Sorumlusu Celalettin Çakıcı ise basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıklayarak, "Benim taraftar sorumluluğu görevimden istifa etmemdeki en büyük sebep 2 haftadır yapılan kötü tezahüratı bizim taraftarımıza yakıştıramamamdır. 2 haftadır yaşadığımız olaylar taraftar sorumlusu olarak beni gerçekten çok üzmüştür. Bundan dolayı da sayın Başkan Ahmet Şan'dan ve yönetim kurulundan affımı istedim. Onlarda saygıyla karşıladı" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2006 Çarşamba 16:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?