6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konyaspor çıkış arıyor

KONYASPOR ÇIKIŞ ARIYOR

Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, takımın bulunduğu durumdan kurtulması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, tüm sorumluluğu yönetim olarak üzerlerine aldıklarını ve teknik direktör Ziya Doğan'ın görevinin başında olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Manisaspor ile karşılaşacak takımın antrenmanını izleyen Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, gazetecilerin sorularının yanıtladı. Ligde oynadıkları maçlarda puan kayıpları yaşayarak kötü bir gidiş sergilediklerini ifade eden Karapınar, "İçerisinde bulunduğumuz durumdan kurtulmak adına yöneticilerimizle, teknik heyetimizle ve oyuncularımızla görüşüyoruz. Bu kötü gidişe dur deyip elbette bir çıkış yakalayacağız. Bütün şehrin buna inanması lazım.

Geçen yılda zor bir süreçten geçtik. Ama gülen taraf biz olmuştuk. Bu senede birlik beraberliğimizi korursak ve bütün Konyaspor camiası Konyaspor futbol takımının etrafında birleşirse, hiç kimse farklı amaçlar gütmeden Konyaspor'un başarısı için uğraş verirse bu sene ligde kalma hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bu aynı zamanda Konyaspor'un da kurtuluşu olmuş olacak. Kamuoyunun bildiği gibi çok borçlu bir kulübüz. Bu kulübün Süper Lig'de yaşaması gerekiyor. Ekonomik sıkıntılardan ve

bütçemizden dolayı arzu ettiğimiz transferleri yapamadık. Yayıncı kuruluşun kulüplere verdiği paralardan biz daha nasiplenemedik. Bunlar maalesef önceki borçlara kesiliyor. Dolayısıyla kıt imkanlarla çalışmak durumundayız. Konya şehri büyük bir şehirdir. Konyaspor gibi büyük bir camiaya sahip çıktığı zaman bu sıkıntıları aşacağımızı biliyoruz" dedi.

Karapınar, Manisaspor deplasmanından alınacak 3 puanın kendilerine büyük moral vereceğini ve takımın bir çıkış yakalaması gerektiğini bildirdi.

"YÖNETİM ZİYA DOĞAN'IN ARKASINDA"

Kötü sonuçlar alındığı zaman takımların önce hoca değişikliğine gittiğini anlatan Karapınar, "Bu değişiklikle birkaç hafta alınan iyi sonuçların uzun vadede kulüpleri borçlandırdığını görüyoruz. Ziya Doğan takımın başında olacak ve görevine son verilmesi gibi bir durumun söz konusu değildir. Biz sezon başında bu takımı Ziya Doğan hocamızla birlikte kurduk. Birçoğu hocamızın eski öğrencisi. Dolayısıyla bu oyuncularla başarılı olamayacağını düşünse böyle bir takımı oluşturmazdı. Biz hocamızdan memnunuz.

Evet kötü bir gidiş var ama bu sadece takımla alakalı değil. Burada bütün sorumluluğu yönetim olarak başta bizim almamız, kulüp başkanı olarak da benim almam lazım. Kötü gidişten burada herkes pay sahibi. Bu durumu düzeltecek olanlarda bizleriz. Ziya Doğan'ın görevine son verilmesi gibi bir durum yok. Hocamızda görevinin başında" diye konuştu.

Bir yıl aradan sonra yeniden Spor Toto Süper Lig'e yükselen Konyaspor'un 10. hafta sonunda 6 puanla ligin 17. sırasında bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 11:19:05
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 11:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?