6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konyaspor Jefferson'ın peşinde

Konyaspor Transfer Komitesi, Galatasaray'ın yabancı kaleci transfer etmemesiyle Orkun transferi gecikince rotayı Brezilyalı kaleci Oliveira Galvao Jefferson'a çevirdi.

Basın Sozcusu Ramazan Özer, Trabzonspor'un Brezilyalı kalecisi için görüşme yapıldığını ve aksilik olmazsa yüzde 90 ihtimalle transferin gerçekleşeceğini söyledi.

Turkcell Süper Lig'in 2008-2009 sezonuna güçlü bir kadroyla çıkmak isteyen Konyaspor, Galatasaray'ın file bekçisi Orkun'u istemiş ve Galatasaray'ın yabancı kaleci almasının ardından transferin gerçekleşeceği yolunda bir ön anlaşma yapmıştı. Ancak, Galatasaray'ın Liverpoollu file bekçisi Itandje ile anlaşmaya varamaması ve yabancı kaleci transferinin gecikmesi nedeniyle alternatif kaleci arayışına giren Konyaspor Transfer Komitesi, Brezilyalı kaleci Oliveira Galvao Jefferson ile görüşmelere başladı.

Konyaspor Basın Sözcüsü Ramazan Özer, "Galatasaray'ın yabancı kaleci alması durumunda Orkun'u yüzde yüz olarak alacaktık. Hatta bu konuyla ilgili bir ön anlaşma da yaptık. Ancak, Galatasaray yabancı kaleci transferini geciktirdi ve bizim futbolcularımız da kampa girerek yeni sezon hazırlıklarına başladı. Biran önce alınacak ouncuları da alarak, kampa yetiştirmeye çalıştık ve bu konuyla ilgili olarak da kaleci transferinde rotayı başka yöne çevirmek zorunda kaldık. Brezilyalı iyi bir kaleci olan Jefferson ile görüşmemiz oldu. Bu görüşme sonucunda büyük oranda anlaşma sağladık. Jefferson transferi bir aksilik çıkmazsa yüzde 90 ihtimalle gerçekleşecek ve Brezilyalı kaleciyi transfer edilmesinin hemen ardından kampımıza alacağız. Bunun dışında 10 numara olarak adlandırdığımız futbolcunun transfer edilmesi için de transfer komitemiz gerekli görüşmeleri yapıyor ve bu transferde de sona yaklaştık diyebiliriz" dedi.

Öte yandan yeni sezon hazırlıklarını İzmit'te sürdüren Konyaspor, kampın ikinci gününü yapılan 3 antrenmanda kondisyon ağırlıklı ve pas sistemine dayalı çalışmalarla sürdürdü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 15:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?