4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konyaspor Karabağ'ı 4-0 yendi

Konyaspor, Azerbaycan 1. Lig ekiplerinden FC Karabağ ile oynadığı hazırlık maçını 4-0 kazandı. 

Karatay Belediyesi Konyaspor Tesisleri'nde oynanan ve Alper Gümüş, Mustafa Emil ve İbrahim Çileli hakem üçlüsünün yönettiği maça Konyaspor, kalede Oğuzhan, Erhan, Ömer, Fırat, Ozan, Erman, Mustafa Er, Gökhan, Sedat, Okan ve Ufuk ilk 11 ile başladı. Kızılcahamam Patalya'da kampta bulunan ve UEFA Kupası'na katılabilmek için Moldovya'nın Zimbri ekibiyle ön eleme maçı oynayacak olan Azerbaycan ekibi Karabağ ise, Cihangir, Sergei, İliç, Azer, Romal, Aslan, Elmir, Vasif, Ramis, Hakan ve Kenan ilk 11 ile sahaya çıktı.

 Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren rakibini kendi sahasına hapseden Yeşil-beyazlılar, Erman'ın 11. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 33. dakikada Ufuk'un pasıyla ceza sahası içine doğru hareketlenen Okan Yılmaz, şık bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi. Konyaspor bu dakikadan sonra ataklarını daha da sıklaştırdı. 40. dakikada Gökhan'ın ara pasında topu önünde bulan Ufuk Ateş, kaleci Cihangir'i de çalımlayarak topu ağlara gönderdi. İlk yarı, Konyaspor'un 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda da üstün oynayan taraf Konyaspor oldu. 50. dakikada Ufuk'un ceza sahası içerisine ortaladığı topa yükselen Okan Yılmaz, meşin yuvarlağı Erhan Albayak'ın önüne bıraktı. Erhan, düzgün bir vuruşla topu kaleci Cihangir'in müdahalesine rağmen ağlara gönderdi.

 Maçın ilerleyen bölümlerinde başka gol olmadı ve Konyaspor, Karabağ'ı 4-0 mağlup etti. Maç sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Konyaspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, karşılaşmanın maç temposunu yakalamak açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Yavaş yavaş değişen motivasyonu ne kadar oturttuğumuzu gördüğümüz bir maçtı. Faydalı oldu. Herkes oynadı. Eksiklerimiz ve hazır olmayan arkadaşlarımız var. Onların da aramıza katılmasıyla her gün bir adım daha ileriye gideceğiz. Çalışmalara erken başlamanın avantajını görüyoruz. Fizik olarak iyi durumdayız. Sakatlığın olmaması ve adalelerin hazır olması sevindirici. İyi bir takımla oynadık. Azerbaycan takımı olmasına rağmen UEFA Kupası'nda ön eleme maçı oynayacak bir takım. Bizden biraz daha hazırlar. Her şeye rağmen eksiklerimizi görmemiz açısından güzeldi. Bu başarıyı geçerken de pozitif şeyler düşünerek geçtik. Bu da bizi sevindirdi" dedi. 

Karabağ Teknik Direktörü Böyükağa Agayev ise, Konyaspor'un maçta üstün oynadığını belirterek, "Azerbaycan Ligi'ni iyi bir yerde bitirdik ancak sakat oyuncularımız var. Konyaspor, karşılaşmada bizden üstündü. Profosyonel bir takım. Aldığımız mağlubiyetten ders çıkarmalıyız. Ciddi maçlar yapacağız. UEFA Kupası'nda ön eleme maçlarını kaybetmek istemiyoruz. Eleme turunu geçmek için çalışacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 02:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?