6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konyaspor lige asılıyor!

Konyaspor, Turkcell Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Bursaspor maçı hazırlıklarını tamamladı.

Tatlıcak M. Tevfik Lav Tesisleri'nde Teknik Direktör Giray Bulak gözetiminde yapılan antrenman, düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra çabukluk hareketleri yapan futbolcular, antrenmanı çift kale maç ile tamamladı.

Antrenmana Koray İçten, Caner Altın, Ayman Abdelaziz ve Eren Şen katılmazken, sakatlıkları bulunan Serhat Akın ve Milos Mihajlov takımdan ayrı olarak çalıştı.

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Kocaelispor maçında alınan galibiyetin kendilerine katkı sağlayacağının belirterek, "Konum itibariyle kaybedecek fazla bir şeyi olmayan rahat takımlar, her zaman için zor rakiplerdir. Korkulacak bir takımla oynadığımız maçı kayıpsız geçtiğimiz için öncelikle çok mutluyuz. Şimdi UEFA Kupası'nı hedefleyen ve son haftaların en formda takımlarından biri olan Bursaspor ile önemli bir maça çıkacağız. Bursaspor, Ertuğrul Sağlam gibi kaliteli bir teknik adam ve ekibinin çalıştırdığı iyi kadroya sahip bir rakip. En önemli kozları muhteşem taraftarı olacaktır. Onların oluşturacağı atmosferde oynamak kolay olmayacak. Bizim seyircimiz de iyi ama onları coşkulu hale biz getiremedik. Aldığımız sonuçlar, tribünlerin sayısal anlamda eksik kalmasına neden oldu. Öncelikle çok güzel bir atmosferde oynanacak maçta eksiklerimizi bahane olarak görmüyoruz ve onların yokluğuna sığınmıyoruz. Takım kadromuzda yer alan tüm oyuncularım, görev verildiği anda sahaya çıkıp o görevi en iyi şekilde yerine getirmek için terlerinin son damlasına kadar mücadele vereceklerdir. Buna yürekten inanıyorum. Son haftalarda bir çıkışımız var. Bu çıkışı Bursaspor karşısında da sürdürmek ve kazanmak istiyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz. Centilmence bir maç olsun. İzleyenler açısından keyifli olsun. Ama en önemlisi kazandığımız bir maç olsun" dedi.

Gazetecilerin ligde kalmak için kaç puan gerektiğine ilişkin sorusuna ise Bulak, "Ligde kalma barajı daha önce bakıldığında 35-36 olarak görülüyordu. Ama alınan sonuçlarla bu baraj yükseldi. Şimdi 38 veya 41 puan gerekebilir. Ama biz bu hesaplara girmiyoruz. Kazanmak ve amacımıza ulaşmak istiyoruz. Diğer takımlardaki teknik direktörler ve oyuncular bizim arkadaşlarımız. Hayat devam edecek. Biz kendi işimize bakıyoruz. Gerisi bizi ilgilendirmiyor" şeklinde konuştu.

Konyasporlu orta saha oyuncusu Mustafa Er ise Kocaelispor maçında tek çıkış yolunun kazanmak olduğunu ve zorlanmalarına rağmen bunu başardıklarını belirterek, "Biz artık Kocaelispor maçını unuttuk. Önümüzde 4 maçımız var. İki takımın da eksikleri var ve iki takımda kendi hedefleri doğrultusunda mücadele veriyor. Ama ben kazanacak gücümüz olduğuna ve Bursa'dan galibiyetle döneceğimize inanıyorum. Eksiklerimiz olsa da Bursa'ya kazanmaya gideceğiz. Bu mantalite ile hazırlanıyoruz. İyi bir atmosferde oynayacağımız maçı kazanarak kalan haftalar öncesinde rahatlamak istiyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 20:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?