6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konyaspor Tazemeta'yı şikayet etti!‎

KONYASPOR, TAZEMETA'YI FIFA'YA ŞİKAYET ETTİ

Konyaspor, vatandaşı olmadığı bir ülkenin milli takımından kendisine gönderilen ve gerçekçi olmayan davet yazısı üzerine takımdan izin alarak antrenmanlara katılmayan Kamerunlu futbolcu Thierry Tazemeta'yı, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne (FIFA) şikayet etti.

Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Thierry Tazemeta'nın Kamerun vatandaşı olmasına rağmen kendisine Ekvator Gine adına gerçekçi olmayan bir milli takım davetiye yazısı gönderildiğini, oyuncunun sürekli izin isteyerek huzursuzluk çıkarması üzerine kadro dışı bırakıldığını hatırlattı.

Başkan Karapınar, milli maç arasından önce Konyaspor'a faks yoluyla gönderilen bu davet yazısı üzerine durumdan şüphelenerek yaptıkları araştırmada yazının gerçek olmadığının tespit edildiğini ifade ederek, "Kulübümüz bu davetiyenin Türkiye Futbol Federasyonu kanalı aracılığıyla ve FİFA talimatlarında belirtildiği süre içerisinde yapılmadığını tespit etti. Tazemeta, huzursuzluk çıkartarak ısrarla gerçekçi olmayan bu davet yazısına katılıp Ekvator Gine milli takımına gitmek istedi. Gitmesine izin

vermemize rağmen antrenmanlara katılmadı ve bizde kendisini süresiz kadro dışı bıraktık" dedi.

Tazemeta'nın yaptığı bu davranışı uluslar arası platforma taşıdıklarını dile getiren Karapınar, "Oradan gelecek karar bizim için önemli. Kadro dışı bırakılmadan önce teknik direktörümüz Ziya Doğan ile de görüştük ve kendisi de kararımıza katıldı. Fenerbahçe maçı sonrasında oturup son bir durum değerlendirmesi yapacağız ve Thierry Tazemeta konusunda kesin kararımızı vereceğiz" diye konuştu.

Tazemeta ise Konyaspor A2 takımıyla Konya Atatürk Stadında yapılan antrenmanlara katılıyor. Bir antrenör eşliğinde günde çift çalışma yapan Kamerunlu futbolcu konu hakkında açıklama yapmazken keyifsiz olduğu gözlendi.

KONYASPOR, TAZEMETA'YI FIFA'YA ŞİKAYET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 14:01:00
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 14:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?