6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konyaspor Trabzon'dan şen dönüyor

Zirve ortağı Trabzonspor, alt sıralardan kurtulmak isteyen Konyaspor karşısında kendi evinde 1-0 yenildi. Trabzonspor, Denizlispor yenilgisinin ardından evinde ikinci yenilgisini tattı.

Stat: Avni Aker

Saat: 15:15

Hakemler: Aytekin Durmaz, Erhan Sönmez, Mustafa Sönmez

Trabzonspor: Sylva, Song, Egemen, Tayfun, Giray, Hüseyin, Selçuk, Colman, Yattara, Umut, Gökhan

Konyaspor: Oğuzhan, Ömer, Kratochvil, Miloş, Zafer, Cihan, Ayman, Bülent, Celaleddin, Veysel, Serhat

--------------İLK YARI-------------

KARŞILAŞMANIN İLK DÜDÜĞÜ ÇALIYOR

2. Dakika: Yattara ceza sahası içerisine ortaladı. Kratochvil kafayla karşıladı.

4. Dakika: Sağ kanatta top isteyen Tayfun'a doğru uzun bir orta. Tayfun hareketlendi. Ofsayt

8. Dakika: Ayman, Umut'a faul yüptı. Kaleye 25 metrelik bir uzaklık var

9. Dakika: Selçuk kullandı atışı. Savunma karşıladı

14. Dakika: Veysel sol çaprazdan ceza sahasına girmek istedi. Trabzonspor savunmasının zamanında müdahelesi var.

18. Dakika: Veysel, Trabzon yarı sahasının ortasında kaptı topu... Karşısında Song var, geçti onu ceza sahası içerisinde Song yetişti. Veysel sağ çaprazdan vuruyor. Song ayak koydu. Top yan ağlarda kalıyor.

22. Dakika: Konyaspor kaleye yaklaşık 30 metre uzaklıktan serbest vuruş kullanacak. Bülent, Ayman'a bıraktı. Ayman yerden sert vurdu Yandan dışarıya gitti.

24. Dakika: Konyaspor sol taraftan köşe vuruşu kullanacak. Bülent ortalıyor. Altıpas üzerinde Sylva aldı topu.

27. Dakika: Gökhan ceza sahası önünde topla buluştu. Sol tarafta Umut var. Vermedi ona. Bir çalım denemesi. Konyaspor savunmasını geçemiyor.

32. Dakika: Tayfun sağdan penaltı noktası üzerine doğru ortaladı... Gökhan vuruyor kafayı. Yandan dışarıya gitti.

34. Dakika: Yattara ceza sahası dışından yerden vurdu. Oğuzhan'da kalıyor.

39. Dakika: Yattara sağdan ortaladı. Gökhan aldı topu. Sağ çaprazda. Kaleyi karşısına aldı. Sert bir şut. Kalecinin kucağında kalıyor

40. Dakika: Colman savunmanın arkasına ortaladı. Egemen aldı. Savunma dokunuyor. Korner

41. Dakika: Sol taraftan kullandı köşe vuruşunu ev sahibi takım. Ön direket Mihajlov uzaklaştırıyor.

44. Dakika: Colman'a faul yapan Ayman sarı kart görüyor. Trabzonspor hemen kullandı faul atışını. Tayfun sağ kanattan ortalıyor. Gökhan altıpasın hemen önünde, boş pozisyonda vurdu. Üstten dışarıya gidiyor.

45. Dakika: 1 dakikalık kayıp zaman işaret edildi

45+1. Dakika: Trabzonspor ceza sahası içerisinde karambol. Veysel soldan ortalıyor. Savunmada Tayfun'a çarpan top. Konyaspor'un penaltı itirazları var. Hakem 'devam' diyor.

VE İLK YARI 0-0 BİTİYOR

-------------------İKİNCİ YARI--------------

52. Dakika: Trabzonspor rakip kalede etkili bu dakikalarda. Umut'a bir arapası. Umut sağ çaprazda. Savunma vurdurmad.. Seken top. Colman içeriye çevirdi. Savunma bir kez daha başarılı. Umut vurdu kafayı. Yandan dışarıya gidiyor.

53. Dakika: Yattara soldan ortaladı. Savunma kafayla karşılıyor.

57. Dakika: Trabzonspor, Konyaspor kalecisini geçemiyor. Soldan yerden bir orta. Umut ön direkte uygun pozisyonda vurdu. Oğuzhan bir kez daha gole izin vermiyor.

58. Dakika: Konyaspor kalesinde bir tehlike daha. Yattara sağdan ortalıyor. Kaleci çıktı ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

63. Dakika: Bülent ceza sahası dışından yerden vurdu. Etkisiz bir şut. Top savunmada kalıyor

65. Dakika: Trabzonspor etkili geldi. Sağdan bir orta Arka direkte Selçuk kafayla indirdi. Konyaspor savunması araya giriyor.

67. Dakika: Konyaspor'da Bülent Bölükbaşı oyundan çıkarken, Mustafa Er oyuna dahil oldu

70. Dakika: Serhat sol kanatta topla buluştu. Karşısında iki Trabzonsporlu oyuncu var. Sağa çekti. Ceza sahasının önünden vuruyor. Kalecide kaldı.

72. Dakika: Gökhan sağ köşe gönderinin önünde yerde kaldı. Trabzonspor serbest vuruş kullanacak. Yattara var topun başında. Arka direğe doğru kavisli bir orta. Hüseyin vuruyor kafayı. Üstten dışarıya gitti

73. Dakika: Trabzonspor'da Giray oyundan çıkıyor, Alanzinho oyunda.

74. Dakika: Konyaspor'da Zafer çıkıyor, İsmail oyunda.

78. Dakika: Konyaspor yarı sahasında tüm hatlarıyla Trabzonspor. Sağdan bir orta. Arka direkte Umut'ta kaldı top. İlk pozisyonda vurmadı. İkinci pozisyonda vuruyor. Mihajlov'dan döndü.

84. Dakika: Veysel ceza sahası içerisinde. Kaleciyle karşı karşıya. Son anda savunma ayak koyuyor. Korner. VE GOL. Kratochvil attı.

86. Dakika: Trabzon'da Colman çıkıyor, Isaac oyunda.

89. Dakika: Trabzonspor, beraberlik golü için tüm hatlarıyla yükleniyor.

90. Dakika: Karşılaşmada 4 dakikalık uzatma oynanacak.

VE KARŞILAŞMA KONYASPOR'UN 1-0'LIK ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONA ERDİ

 

MAÇ SONRASI

 

Turkcell Süper Ligi'nin 23. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Konyaspor'a 1-0 mağlup olarak şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı. Bordo-mavili ekip, bir hafta arayla Denizlispor ve Konyaspor'a yenilmekten kurtulamadı. Bir grup Bordo-mavili taraftar, karşılaşma sonrası teknik direktör Ersun Yanal'ı istifaya çağırdı.

ŞENER: "GALATASARAY'I YENİP İŞİ DÜZELTECEĞİZ"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, maç sonrası yaptığı açıklamada, Galatasaray maçını kazanarak bu mağlubiyeti unutturmak istediklerini belirterek, "Haftaya Galatasaray maçı var ve bu maçı alarak bu işi düzelteceğiz. Bizim takım düşme potasındaki takımlara karşı iyi oynayamıyor. Yapacak bir şeyimiz yok. Galatasaray maçını alıp bu mağlubiyeti unutmak istiyoruz" dedi.
Konyaspor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu ise, kendisine ekranda yer vermediği için yayıncı kuruluşu kınayarak konuşmasına başladı. Başkan Kuntoğlu, "Geçen hafta bizi saha konusunda eleştirmişlerdi. Bugün ise Başkan Sadri Şener'i gösterdiler, beni göstermediler. Biz Anadolu takımlarını bu kadar küçümsemesinler. Gerektiğinde bizim de sesimiz çıkar. Biz Anadolu takımıyız, garibanız. Bize destek vermeleri gerekirken hep eleştiriyorlar" ifadelerini kullandı.
Çok önemli bir maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyen Kuntoğlu, "Bizim için kritik bir virajdı. Özellikle kalecimiz Oğuzhan'ı tebrik ediyorum. Çok iyi bir maç çıkardı. Ligin alt sıralarında bulunan takımlar sürekli kazandığı için o bölgeler kızışmıştı. Bu galibiyet bizim için çok iyi oldu. Bizi en iyi şekilde ağırlayan Başkan Sadri Şener ve Trabzonspor yönetimine de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YANAL: "ATAMAYANA ATARLAR KURALI İŞLEDİ"

Maç sırasında yaptığı oyuncu değişiklikleri ile, maçın ardından da mağlubiyet nedeniyle taraftarın büyük tepkisini çeken Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, oynadıkları oyunun karşılığını alamadıklarını söyledi. Çok fazla pozisyona girdiklerini, ancak gol atma başarısı gösteremediklerini belirten Yanal, maçta 'atamayana atarlar' kuralının işlediğini vurguladı. Yanal, "Oynadığımız oyunun karşılığını alamadık. Bütün sorunumuz topun çizgiyi geçmemesiydi. Oyuncuların maçı kazanma arzularına ve son
hareketin olduğu noktaya kadar çok fazla eleştiride bulunacak değilim. Atamazsan atarlar kuralı işledi. Bu sonuç bizi oldukça üzdü" dedi.
Taraftarın Colman'ın oyundan alınışı sırasında gösterdiği tepkiyi de değerlendiren Yanal, "Colman başarılıydı, ancak savunma yönünü sağlam tutmak için onu çıkardık. Ancak taraftarın tepkisini de normal karşılıyorum. Toleransın azaldığı haftalara girdik. Pozisyon vermediğimiz, üstünlük kurduğumuz bir dakikada duran toptaki konsantrasyon bozukluğuyla yediğimiz bir gol var. Futbol böyle bir oyun. Sadece top çizgiden geçmediği için karamsar bir tabloyla karşı karşıyayız. Top o çizgiyi geçseydi burada farklı
şeyleri konuşacaktık. Denizlispor maçından sonra Antalyaspor maçını kazandık. Bundan sonra da öyle olacak. Trabzonspor'un her oyuncusu maçı kazanmak adına tüm güçlerini harcadı, harcamaya devam edecekler" şeklinde konuştu.

BULAK: "BU HAFTA ŞANS BİZDEN YANAYDI"


Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, geçen haftaya göre bu hafta şansın kendi yanlarında olduğunu ifade ederek, "Trabzonspor bize oranla daha çok pozisyon yakaladı, ama bizim de 3-4 tane net pozisyonumuz var. Özellikle ikinci yarı gol yemediğimiz anlarda direncimizin artacağını bildiğimiz için direndik. Kalecimiz Oğuzhan bugün çok iyi oynadı. Böyle bir galibiyete çok ihtiyacımız vardı. İyi oyun oldu. Kenar ortalarda bizi hırpalayacaklarını biliyorduk. Buna göre önlemlerimizi aldık. Geçen hafta talihsiz bir gol yemiştik, ama bu hafta şans bizden yanaydı" dedi.

Konyasporlu futbolcu Celaleddin Koçak da, iyi bir oyun oynadıklarını ve galibiyeti hak ettiklerini belirtirken, Ayman Abdelaziz de alt sıralardan kurtulmak için puana ihtiyaç duyduklarını ve maçtan 3 puanla ayrılarak rahatladıklarını söyledi.
Karşılaşmayı seyretmek için Trabzon'a gelen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, her iki takımın da iyi mücadele ettiğini ve çok gol kaçırdığını kaydederek, Trabzonspor'un sahasında yenilmesinin sürpriz olduğunu söyledi.

Trabzon'a futbolcu izlemeye gelmediği için eleştirilen Terim, "Mümkün olduğunca her tarafa gitmeye bakıyorum. Trabzon da benim her zaman geldiğim bir yer. Bundan sonra da yine gelirim. Trabzonspor yönetiminin gösterdiği ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum" dedi.



 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 15:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?