7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konyaspor'da çift antreman

KONYASPOR'DA TAKIM RUHU SAHAYA YANSIYOR

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor'da teknik direktör Ziya Doğan, oyun sistemine uygun sürpriz oyuncular çıkarsa gözünü kırpmadan oynatabileceğini söyledi.

Ligin 29. haftasında Hacettepe'yi konuk edecek Konyaspor, bu maçın hazırlıklarını günde çift antrenmanla sürdürüyor.

Teknik direktör Ziya Doğan, deplasmanda oynadıkları Kocaelispor maçında takım ruhunu sahaya yansıtan oyuncuların galibiyeti aldığını belirterek, "Kocaelispor maçında benim için en önemli şey oyuncuların takım ruhunu sahaya en iyi şekilde yansıtmalarıydı. Zaten benim en çok üzerinde durduğum şey, oyuncu varını yoğunu sahaya yansıtacak. Sonuçta ne olur, bir takım elbette komple takım ruhunu

sahaya yansıtırsa arada kaytaranlar olmazsa maçları kazanma ihtimalimiz daha yüksek olur. Çok kısa süre olmasına rağmen bu zihniyette büyük bir gelişme gördüm. Bunun devamını sağlamak önemli. Çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor. Amacımız bu mantaliteyi oturtmak, ondan sonrada rakipleri yenerek puanları almak. İnşallah bunu da başaracağız" dedi.

Eldeki mevcut kadroyu en iyi şekilde kullanacağını kaydeden Doğan, oyun sistemine uygun sürpriz oyuncular çıkabileceğini dile getirdi. Doğan açıklamasına şöyle devam etti, "Eldeki mevcut kadro belli ama bu kadroyu en iyi şekilde kullanmak bizim görevimiz. Tabii ki, sistemleri eldeki malzeme belirler.

Bir teknik adam elindeki sisteme göre, elindeki oyuncuya göre sistem oluşturur. Bizim de çalışmalarımız bu yönde. Bir fikir sahibiyiz ama sürpriz oyuncular çıkabilir benim oyun sistemime uygun. Çalışmalar içinde bu tür oyuncular çıkarsa hiç gözümüzü kırpmadan oynatırız. Benim istediğim mantaliteye gelmek için biraz zamana ihtiyacımız var. Her teknik adamın kendine göre bir oyun anlayışı vardır, benim oyun anlayışımda da bazı isteklerim var. Bu istekleri en iyi şekilde en kısa sürede yerine getirmek

istiyoruz"

Dün akşam yapılan antrenmanda hafif sakatlıkları bulunan Eser Yağmur, Uğur Akdemir, Serhat Akyüz ve Oğuz Özden takımdan ayrı çalıştı. Gruplar halinde savunma hücum organizasyonları çalışan takım, taktik çift kale maç ile antrenmanı tamamladı.

Kulüp Başkan Bahattin Karapınar ve alt yapıdan sorumlu yönetici Yusuf Selek'in izlediği antrenman sonrası bir grup taraftar teknik direktör Ziya Doğan ve futbolculara baklava ikram ederek başarılar diledi.

KONYASPOR'DA TAKIM RUHU SAHAYA YANSIYOR
KONYASPOR'DA TAKIM RUHU SAHAYA YANSIYOR
KONYASPOR'DA TAKIM RUHU SAHAYA YANSIYOR
KONYASPOR'DA TAKIM RUHU SAHAYA YANSIYOR
KONYASPOR'DA TAKIM RUHU SAHAYA YANSIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 10:30:02
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 18:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?