6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konyaspor'dan beraberlik çağrısı

KONYASPOR'DAN BERABERLİK ÇAĞRISI

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor'un başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Cengiz Yönet, her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını belirterek, görevlerinden istifa etmeyeceklerini, kongre kararı da alınmadığını söyledi.

'Süper Lig' parolasıyla lige başlayan ve ilk yarı aldığı başarılı sonuçlarla adından bahsettiren Konyaspor, ligin ikinci yarısında aynı istikrarı gösteremedi. Seyircisi önünde Karşıyaka'ya 1-0 mağlup olarak haftayı puansız kapatan Konyaspor'da yönetim kurulunda bir üyenin istifa ederek kongre kararı alındığı iddiaları Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet tarafından yalanlandı.

Zafer'deki kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Cengiz Yönet, Karşıyaka maçı sonrası taraftarların koltukları kırarak yönetici ve futbolculara küfür etmesine tepki gösterdi. Yönet, "Futbol, insanlara seyir zevki vermek için oluşturulmuş bir oyundur. Koltukların kırılıp dökülmesi, yöneticilerimize galiz küfürler yapılmasını kabul etmek mümkün değil. Futbolda alınan nasıl bir netice olursa olsun insanlar utanılacak bir işlem yapmıyorlar. Eğer galip gelebilirsek herkes bundan mutluluk

duyuyor ama mağlubiyetlerden sonrada bu durumdan üzülüyoruz. Fakat bu kimseye küfür etme hakkını vermez. 1 lira bilet parasını vermemek için insanlar yöneticilerimiz arıyor 'lütfen bize bilet verin' diyor. Bu insanların gelip koltuk kırmasını insanlara küfretmesini hoş karşılamak mümkün değil. Futbol bu değil, bunu değiştirmek noktasında taraftarlarımızdan sağduyu bekliyoruz" dedi.

Yönet, kritik bir dönemde geçtiklerini ve herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, görevlerinden istifa etmeyeceklerini ve kongre kararı alınmadığını açıkladı. Konyaspor'un istikrara ihtiyacı olduğunu dile getiren Yönet, "Önümüzde oynanması gereken 9 maç var. Konyaspor, artık bugün bulunduğu konum itibariyle lig ikincisi de olabilir ilk 6 içinde kalıp Play-Off da oynayabilir. Biz ikinci yarıya kötü başlayarak sürekli iniş çizgisinde olduğumuz için haklı olarak tepkiler var ancak bugün

geldiğimiz nokta itibariyle önümüzde kalan 9 maçı kazanabildiğimiz takdirde hedefimize ulaşabiliriz. Kesinlikle istifa etmeyeceğiz, kesinlikle kongre kararı yok. Bunun Konyaspor'a katkı sağlayacağına inanmış olsak biz zaten gereğini yaparız ancak Konyaspor'un ihtiyacı olan istikrar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 17:20:03
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 17:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?