6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'ya 2. devlet üniversitesi müjdesi

KONYA'YA İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ MÜJDESİ

AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, Konya'da kurulması planlanan ikinci devlet üniversitesi ile ilgili Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) kararın çıktığını belirterek, yıl sonuna kadar gerekli yasal düzenlemelerin tamamlanacağını söyledi.

Kurulacak Konya Üniversitesi ile ilgili AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Ali Öztürk, Kerim Özkul ve Ayşe Türkmenoğlu'nun katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Bundan sonra düzenli olarak milletvekilleriyle bir araya gelerek ülke ve Konya gündemini değerlendireceklerini belirten İl Başkanı Ahmet Sorgun, "Bununla ilgili ilk uygulamayı bugün gerçekleştiriyoruz ve Konya için çok önemli bir projenin hayata geçişini müjdeliyoruz. Konya'nın yeni bir devlet üniversitesine kavuşmasında buradaki ve diğer milletvekillerimiz azami gayret gösterdi ve bu kararlığının meyvesini alıyoruz. YÖK tarafından 5 ilde yapılması düşünülen yeni devlet üniversiteleri arasında Konya da yer alıyor" dedi.

Kurulacak üniversite ile ilgili bilgi veren AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü ise, Konya'ya iki vakıf üniversitesinin ardından yeni bir devlet üniversitesi kazandırmak için yıllar süren bir lobi çalışması yürüttüklerini belirterek, "YÖK tarafından İstanbul, İzmir, Konya, Erzurum ve Kayseri'ye yeni birer devlet üniversitesi açılması yönünde karar çıktı. Bu kararı aldırmak ve bu illerin arasına Konya'yı sokmak için uzun bir zaman dilimine dayanan çalışmalarımız oldu. Gerek YÖK'le, gerekse de Milli Eğitim Bakanlığı'yla lobi çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımız sonucunda YÖK, yeni devlet üniversitesi kurulacak iller arasına Konya'yı da ilave etti. Konya Üniversitesi adıyla kurulacak üniversiteyle ilgili yasal düzenlemelerin bu yılın sonuna doğru bitmesini planlıyoruz. Yasal düzenlemelerin tamamlanmasının ardından bu üniversiteye bir rektör atanacak ve yeni rektör üniversitenin yapılacağı alanla ilgili Konya'ya gelerek çalışmalarda bulunacak. Şu an bu üniversitenin nereye kurulacağı ve hangi bölümleri ihtiva edeceği konusunda bir bilgi veremeyiz. Ancak Konya'nın bir üniversite şehri olması konusunda çok önemli bir adımı atmış durumdayız. Bu üniversiteyle birlikte 21. yüzyılla nasıl ülkemizin dünyadaki önemi arttıysa, Konya'nın da ülkemizdeki önemi artacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 13:04:02
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 14:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?