7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konya'ya 2. üniversite

Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yaptırılacak olan Konya'nın ilk özel üniversitesi olacak KTO-Konya Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin temeli atılıyor.

Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen basın toplantısında üniversitenin mimari projesi tanıtıldı. Toplantıda üniversite çalışmaları hakkında bilgi veren Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, amaçlarının Konya'yı çağdaş üniversitelerin bulunduğu bir "Üniversite Şehri" haline getirmek olduğunu söyledi.

Bu amaca ulaşmak için Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı olarak çalışmalara başladıklarını ifade eden Üzülmez, "Konya'ya tarihi misyonuna uygun bir üniversite kazandırıyoruz. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle çok olağanüstü bir gelişme olmaması durumunda 12 Kasım 2008 Çarşamba günü üniversitemizin temelini atmayı planlıyoruz. Bu proje Konya şehirciliğine, Konya mimarisine ve Konya üniversite anlayışına yeni bir soluk kazandıracaktır. Çünkü bu proje, kendine özgü yapısıyla, Konya'nın siluetine ayrı bir yer edinecek ve Karatay ilçemize klasik çizgilerin dışında mimari özelliklere sahip yönüyle yeni bir vizyon kazandıracaktır. Mimari projemizin en önemli özelliklerinden biri, öğretim bloklarının Avrupa standartlarına uygun olarak geniş, ferah, öğrenciyi sıkmayan sınıflardan meydana gelmesidir. Bu manada kat yüksekliklerimiz 4,5 metreden oluşmaktadır. Bu projeyi hayata geçirecek müteahhit firmanın belirlenmesi için yapılacak olan ihalenin önümüzdeki günlerde netleşeceğini belirtmek isterim. Konyamıza kazandıracağımız KTO-Konya Ekonomi ve Teknoloji Üniversitemizin şehrimize sosyal-kültürel ve ekonomik anlamda bir çok katkılarının olacağı inancındayız. Şundan herkes emin olsun ki; Konya Ticaret Odası üyelerinin katkılarıyla ilimize lider, yenilikçi ve girişimci bir üniversite kazandırıyoruz. Üniversitemiz klasik kampus üniversitesi değil, daha fonksiyonel ve daha modern şehir üniversitesi kimliğinde olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Daha sonra üniversitenin proje müellifi Yüksek Mimar Serdar Ekizer mimari proje hakkında bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 14:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?